• Ik heb de oven van Samsung net 6 maanden en nu steeds de foutcode E-32. Ga de tip van Jeroen gebruiken!

    Gesteld op 29-11-2015 om 14:14 in forum Samsung CP1395E Misbruik melden
    • Ik ook de foutcode en de oplossing gebruikt, weer netjes dichtgemaakt, stekker erin en helaas krijg nog steeds de foutcode E-32. maar de stekker (diegene die je dus moest losmaken en nietje in moest stoppen) zit er niet meer in want die moes je weer vastplakken ergens aan de zijkant. Dus hoe los ik het nu op? :S :S :S Geantwoord op 1-12-2015 om 19:46

      Waardeer dit antwoord (27) Misbruik melden
    • Foutmelding E 32 i.vm. weegsensor.

      Jeroen geeft de oplossing om de weegfunctie/sensor te omzeilen (zie 05-10-2015).
      Ik heb zijn methode gevolgd en het lijkt te werken. Hierbij zijn oplossing (even in deze pagina naar bovengehaald zodat je niet de gehele discussie moet doorzoeken):
      - Verwijder eerst binnenin de glasplaat met rooster en daarna het draaiplateau.
      - Verwijder aan beide zijkanten de schroef midden onder.
      - Leg de Magnetron op zijn kop neer.
      - Verwijder de bodemplaat. Aan voorkant krijg je hem moeilijk los, dus buig de bodemplaat wat omhoog en zet er iets tussen zodat je makkelijker in de binnenkant erbij kan).
      - je ziet nu 3 kabeltjes die aan elkaar vast zitten en richting een printplaatje gaan.
      - trek dit stekkertje er van af.
      - verbind in het stekkertje het meetsignaal (aangegeven met SA) met de 5V. Dit kun je doen met bijv. een paperclip die je ombuigt en van het ene gaatje in het andere gaatje steekt (ik heb hiervoor een nietje gebruikt, dat paste beter). De codes SA en5V zie je op het printplaatje staan, daaraan kun je herkennen welke gaatjes in de stekker met elkaar moet worden verbonden.
      - plak de paperclip (of nietje) af zodat er geen contacten blootliggen.
      - plak de kabel ergens aan vast zodat deze niet los rondslingert.

      De oven denkt nu dat de magnetron maximaal beladen is en de foutmelding E32 is dus weg. Echter, ga je de sensor gebruiken (dw.z. druk je op de knop voor gewichtssensor), dan krijg je foutmelding E31 (te zwaar beladen). Gebruik je de sensor niet, dan krijg je ook geen foutmelding.

      Deze handeling komt van jeroen.
      Een paar keer is het verkeerd gegaan wanneer je de paperclip of nietje in de buitenste 2 gaatjes van het stekkertje doet, verorzaakt dan kortsluiting.
      Wij hebben een vergrootglas gebruikt om het goed te kunnen lezen. Wanneer je het stekkertje voor je houdt hoe je het erin wilt steken dan van de 3 de 2 rechtste gaatjes gebruiken. Gebruik wel een nietje die lang genoeg was. Wij kregen eerst weer de E32 melding maar nadat wij er langere nietjes in gedaan hadden bleef de oven het tot nu toe doen. Vanmorgen dit alles uitgevoerd. Sterkte ermee.

      Gr Edo Pouwelse
      Geantwoord op 14-12-2015 om 12:46

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Had uiteraard dezelfde foutmelding magnetron net een half jaar oud. Precies gedaan wat Edo heeft beschreven. Ff een gepiel met het nietje maar foutmelding weg! Helemaal top kind kan de was doen!! :-)
      Geantwoord op 23-12-2015 om 07:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik wil toch nog even inhaken op de bijdrages van Jeroen van Gemert en Edo Pouwelse (beiden bedankt!!). Bijna 2 jaar geleden hadden wij de Samsung CP1395E bij BCC gekocht. Na een paar maanden foutcode E32. Gerepareerd onder garantie. Vanavond weer foutcode E32. Eigenlijk heb ik nog een week garantie, maar had geen zin meer om met die magnetron te gaan zeulen. Gezien alle reacties hier, is de Samsung CP1395 eigenlijk gewoon een ondeugdelijk product, telkens vervalt deze magnetron in dezelfde storing (na reparatie). Bij onze magnetron zat in de bodem (onderkant) een luikje, welke te openen is door twee schroeven los te draaien. Luikje verwijderd en dan zie je gelijk het bewuste witte stekkertje zitten waarop drie gekleurde draadjes zitten aangesloten. Bruin, rood en groen. Witte stekkertje losgehaald en vervolgens alle drie de draadjes doorgeknipt (stukje vanaf het stekkertje) en de bruine en de rode aangestript en in elkaar gedraaid. Vervolgens een kroonsteentje gepakt en de inelkaar gedraaide draadjes in de kroonsteen aangesloten. Het groene draadje (GND), niet aangestript en in het andere gaatje van het kroonsteentje aangesloten. Zodoende heb je een goede en veilige verbinding. draadjes met kroonsteen vervolgens vast getyrapped, zodat dit niet los ligt in de magnetron. Bij mij stond op het printplaatje SV en 5V (rode en bruine draad zitten hier op aangesloten). Heb voor deze methode gekozen omdat ik een deugdelijke doorverbinding wilde hebben. Het nietje kan op een gegeven moment een los-vast verbinding vertonen, waardoor je alsnog de foutcode E32 kan krijgen. Geantwoord op 7-1-2016 om 21:07

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Even nog een reactie op mijn reactie van 7-1-2016 van 21:07u. De draadjes parallel in de kroonsteen monteren, rood+bruin in een gaatje en groen apart er naast. Monteer je ze tegenover elkaar (dus rood+bruin tegenover groen) dan krijg je kortsluiting en dat is niet de bedoeling. Bij mij werkt de magnetron nu weer goed.

      gr. Dikkiedik Geantwoord op 7-1-2016 om 21:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • DE TIP van Jeroen;

      Hallo,

      Wij kregen deze melding afgelopen week en hebben de foutmelding weten te omzeilen.
      Je kunt het volgende doen:
      - schroef de onderkant er af volgens procedure van beneden
      - je ziet nu 3 kabeltjes die aan elkaar vast zitten richting een printplaatje gaan
      - trek dit stekkertje er van af
      - verbind het meetsignaal (aangegeven met SA) met de 5V, dit kun je doen met bijvoorbeeld een paperclip die je ombuigt en van het ene gaatje in het andere gaatje steekt
      - plak de paperclip af zodat er geen contacten blootliggen
      - plak de kabel ergens aan vast zodat deze niet los rondslingert

      De oven denkt nu dat de magnetron maximaal beladen is en de foutmelding E32 is dus weg. Echter, ga je de sensor gebruiken, dan krijg je foutmelding E31 (te zwaar beladen). Gebruik je de sensor niet, dan krijg je ook geen foutmelding.

      Groet,
      Jeroen van Gemert Geantwoord op 19-1-2016 om 21:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info