• Onze Remeha Tzerra M28C ketel deed het heel goed. HIj was goed onderhouden, laatste C beurt half jaar geleden en water druk was net onder 2bar. Helaas na 7 jaar ging het goed mis. Plotseling was een bevestiging tussen hydroblock en warmtewisselaar afgebroken (kunstof!), waardoor er flinke lekkage was onststaan.
    Waterblockset kost al 500eur + installatie.. maar omdat het water ook in interne electronika van de ketel terecht kwam, moesten wij een nieuwe ketel kopen.
    Beste Remeha, maak de verbining wat sterker! Anders is het een tikkende bom.
    Onze schade wordt door verzekeraar afgehandeld, maar ik vind het gewoon een ondwerp fout!

    Gesteld op 18-2-2021 om 11:23 in forum Remeha Tzerra M 28c CW4 Misbruik melden
    • Dat is niet waar, nieuwe Tzerra ACE 28c was gisteren geïnstalleerd, dit detail is niet anders dan bij onze oude ketel. Helaas kan ik hier geen foto's plaatsen. Misschien heeft u een email adres, dan stuur ik u de foto's voor duidelijkheid. Geantwoord op 18-2-2021 om 17:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • heb zelf na 5 jaar dezelfde ellende gehad en ben toen bij " warmte thuis" heel goed behandeld en toen is er een nieuwe ketel geplaatst met messing hydroblok. Geantwoord op 18-2-2021 om 18:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Tja, ik heb het zelfde probleem.
      Ketel 7 jaar netjes onderhouden, driewegklep is vervangen, hierna was er een lekkage in het kunstof hydroblok.
      Denk je een goede ketel te hebben, door een erkend bedrijf onderhouden en dan heb je veel kosten voor het vervangen van de driewegklep.

      Geantwoord op 23-12-2021 om 12:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hier exact hetzelfde, ketel 8 jaar oud, na een hele lichte lekkage de driewegklep vervangen. Dezelfde dag verergerde de lekkage, Dag erna zei de monteur dat het rechter gedeelte van het hydroblok lekte (haarscheurtjes???). Nog geen week later enorme lekkage doordat de kunststof bevestiging van het linker gedeelte van het hydroblok gewoon los is geschoten vanwege gebroken kunststof bij de schroef. Ook enorme lekkage.... kon niet meer gerepareerd worden volgens de monteur. Vandaag is er een nieuwe ketel geplaatst. Ik ben benieuwd wie hiervoor de rekening krijgt gepresenteerd. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd in elk geval. Geantwoord op 17-1-2022 om 11:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem nu. In januari hield mijn Remia Tzerra M 28C er mee op. Oorzaak lekkage drieweg klep. Er is een reparateur/instalateur langs geweest die heeft de drieweg klep en (ik geloof nog een pomp vervangen) Een februari weer opnieuw lekage (eigenlijk al eerder maar het werd steeds erger) dit maal veel heftiger. om de twee a drie weken moet ik bijvullen. Een man van het zelfde bedrijf is weer langs geweest, het probleem is nu het hydroblok dat moet worden vervangen. I zou te horen krijgen hoe het verder moet, maar men liet niets van zich horen. Nu naar een aantal keer bellen kreeg ik vandaag het bericht dat het vervangen van het blok tussen de 800.- en 900.- euro gaat kosten. Ik heb de indruk dat deze veel duurde tweede reparatie is veroorzaakt door de eerste reparatie. Is het in de haak dat dit bedrijf mij het vollle bedrag voor de tweede reparatie laat betalen? Geantwoord op 4-5-2022 om 12:33

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem. Onze Remeha Tzerra M28C was goed onderhouden, laatste Helaas na 8 jaar ging het goed mis. Plotseling was een bevestiging tussen hydroblock en warmtewisselaar afgebroken. Het water is ook in interne electronika van de ketel terecht gekomen, omdat reparatie veel geld gaat kosten. moeten wij nu een nieuwe ketel kopen. We zitten weer in de kou, alleen maar problemen met deze ketel.
      Beste Remeha, maak de verbining wat sterker! Anders is het een tikkende bom.
      Onze schade wordt door verzekeraar afgehandeld. Als er zoveel klachten zijn, dan moet je je afvragen of het geen ontwerp fout is. Goedkoop was duurkoop met alle reparaties. Nooit meer een Remeha. Geantwoord op 6-1-2024 om 14:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info