• ik kan pinnacle 23 niet meer opstarten ng studio werkt niet meer

    Gesteld op 25-7-2021 om 16:23 in forum Pinnacle Studio 23 Misbruik melden
    • NGStudio werkt niet Aldoende en zoekend leert men.

      Het probleem 'NG studio werkt niet' is niet eenduidig en ook niet terug te voeren op slechts 1 probleem. Het probleem nestelt zich ergens ongemerkt in het systeem en komt dwingend repeterend terug.
      Wel is duidelijk dat een eenmaal in een film gemonteerde storing telkens opnieuw mee opstart en er voor zorgt dat de NG melding telkens terug komt en er uiteindelijk voor zorgt dat P16 niet eens meer opstart. Inderdaad jammer dat dit al lang bestaande en erkende probleem niet door Pinnacle / Corel is opgelost. En dat men een algemene fix / patch heeft gemaakt.
      Ik ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing van het NG probleem. En mogelijk dat ik voor jullie een aantal bruikbare tips heb. Ik ben het met iedereen eens dat het bewerkelijk is en nogal omslachtig. Maar als je een bruikbare en blijvend werkende versie P16 wil hebben neem dan de tijd.

      1 Een belangrijke mededeling die ik van iemand las.
      'Never ever edit in the same folder from the drive that holds your application. Met andere woorden installeer P16 op de C schijf en ga editen in Pinnacle folders op de D schijf en sla idealiter op een externe schijf op.
      2 Pinnacle work map op D schijf. Maak op de D schijf een map met bijv. de naam Pinnacle Work. Maak in deze map nieuwe folders (herstelde projecten - import - mijn menus - mijn titels en render).
      3 Verander in P16 via instellingen / controlepaneel in de mappen importeren en opslag locaties alle C mappen naar de Pinnacle work mappen van de D schijf. Dit kan door het blader icoontje achter deze regel te doorlopen.
      4 Verwijder renderbestanden. Het kan geen kwaad om af ten toe via instellingen in het mapje opslag locaties in de onderste balk even renderbestanden verwijderen aan te klikken. Dit kan je handmatig ook doen door in D:\Pinnacle Work de map render handmatig te legen. Deze map kan bij veel editen wel tot 25 gig aan renderbestanden bevatten. Wees niet bang dat je wat kwijtraakt. P16 is steeds bezig met renderen en vult de map bij het volgende bestand.
      5 Mappen AVID en Pinnacle op C schijf verwijderen. Blanco starten is het beste. Een eenmaal geintroduceerd NG studio werkt niet meer probleem kan verholpen worden door de volgende mappen te verwijderen.
      Ga naar de C schijf. Naar Users of Gebruikers. Ga naar AppData en zoek naar de map Avid en map Pinnacle. Verwijder deze mappen. Pinnacle blijft hierna gewoon werken maar start zich weer maagdelijk opnieuw op. Net of er een nieuwe versie P16 geinstalleerd is. De verwijderde mappen worden door P16 zelf weer opnieuw geinstalleerd maar nu met een maagdelijke versie zonder NG studio gezeur.
      6 Een deel van de steeds terugkerende problemen van NG Studio kan zitten in de standaard titels. In de standaard titels zit in de serie 20 tm 30 titels een aantal die niet werken. Dit kan een bug zijn. In elk geval het probleem NG Studio werkt niet openbaart zich hier in. Gebruik deze dan gewoon niet. Het kan ook zijn dat de titels na verwijderen van de AVID en Pinnacle mappen op de C schijf weer opnieuw en goed geinstalleerd opstarten.
      7 Optimaal werkende grafische kaart. Ik ondersteun de opmerking van Joop Woldman van harte. Gebruik een optimaal werkende grafische kaart voorzien van de laatste drivers.

      Het voorgaande is omslachtig. Maar ik raad iedereen aan om bij elk nieuw project deze handelingen even opnieuw uit te voeren. En gebruik idealiter 3 verschillende schijven om plezier in editen met P16 te houden. Bij mij werkt het in elk geval nu zonder NG gezeur. Tot Corel / Pinnacle zelf met iets komt kunnen jullie gebruik maken van voornoemde oplossing.
      Eerder ontvangen van Cees Blokker nu doorgestuurd door Rein Jansen (rein.jansen@etjan.nl) Geantwoord op 25-7-2021 om 16:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Kijk ook op de site van Joop Woldman
      Als je op de link drukt kom je op zijn website.
      Daar vindt je veel over Pinnacle t/m 24 en alle voorgaande versies.
      Succes Rein Jansen
      Klik op deze LINK's%20Studio/Webpagina%20Pinnacle%20Studio%2024/Studio%2024/Studio%2024.htm Geantwoord op 25-7-2021 om 16:52

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • als het toch op zo een moeilijke manier de enige weg methode is om een programmaprobleem op te moeten lossen,kun je toch voorzichtig stellen,dat ,na 23 pogingen een werkend videobewerkingsprogramma te maken,we eigenlijk te maken hebben met een stel cowboys,of vrijvertaald klungels van de hoogste categorie.
      waarom wordt dit niet zo vermeld? Geantwoord op 28-7-2021 om 11:04

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info