• ik dacht dat mijn koffiemaler vastgelopen was dus opengemaakt en het zat vol met hele bonen schoongemaakt en het draaide ook weer weer in elkaar gezet maar helaas het probleem was niet opgelost het malertje werkt niet nog steeds hele bonen. dus wil dat zeggen dat het malertje kapot is althans het motortje dat is neem ik aan het ronde dingetje wat daar aan vast zit. kan iemand mij zeggen hoe ik een en ander kan controleren of het inderdaad kapot is?

    Gesteld op 1-10-2015 om 14:58 in forum Philips HD8030 Sarista Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem gehad. Na enige tijd, machine toch weer aan de praat gekregen. Haal de Funnel van het apparaat. Verwijder de twee schroeven van de afdekplaten aan de voorzijde van het apparaat. Nadat de schroeven verwijderd zijn, kan je de twee afdekplaten verwijderen. Voor je zie je wederom 2 schroeven. Aan de zijkant wanneer je de klep opent bevinden zich eveneens 2 schroeven. Verwijder alle 4 schroeven. Nu kan je het bovenste gedeelte van het apparaat losmaken. Verwijder nu de 4 schroeven, die boven de maler zitten. Verwijder dit deel en je ziet de maler met motor, die via een rubbertje vastzit. Haal dit gedeelte voorzichtig uit de bevestiging. 1 schroef moet nu nog verwijderd worden. Deze bevindt zich aan de bovenzijde. Wanneer deze verwijderd is, kan je het bakje naar rechts klappen. Je ziet nu het tandwiel aan de onderzijde van de maler en je merkt, dat deze niet beweegt. Boven dit tandwiel is een gaatje. Je kan zien, dat deze verstopt is met geperste gemalen koffie. Deze moet je eerst reinigen. Wanneer dit gebeurt is, kan je het tandwiel weer bewegen. Zet de machine weer in elkaar en je kan weer koffie zetten. Hoop je hiermee geholpen te hebben. Geantwoord op 18-10-2015 om 12:02

      Waardeer dit antwoord (21) Misbruik melden
    • Ik heb een Sarista gekocht die niet meer maalde. Open gemaakt en toen kwam ik er achter dat de bout die naar de naar het plastic maalgedeelte gaat gebroken is. En ja, dan maalt hij niet meer. Van de week even een nieuw boutje halen bij de bouwmarkt en weer in elkaar zetten. Soms moet je een beetje geluk hebben. Ik had hem eigenlijk gekocht omdat mijn zetgroep kapot is en ik een nieuwe zetgroep nodig had maar nu heb ik een komplete Sarista erbij. Geantwoord op 14-12-2015 om 21:05

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info