• maalt geen bonen meer en alle lampjes branden. meerdere malen gereset. Krijg beanfundel ook niet meer los

    Gesteld op 24-10-2013 om 08:28 in forum Philips HD8030 Sarista Misbruik melden
    • De maalunit zit verstopt, dit gebeurt regelmatig, vooral met gebruik van zelf te vullen funnels, koffiebonen zijn dan meestal te vochtig waardoor de gemalen koffie aan het maal werk blijft plakken.

      Je kunt het beste het apparaat uit elkaar halen, dit doe je door eerst alle lose delen eraf te halen, zoals lekbakje, water en prut bakje en koffiezet unit.
      Als je het deurtje open hebt zie je bovenin 2 torx schroeven zitten, draai deze los, daar waar het water en Prut bakje hebben gezeten zitten aan de onderkant ook 2 schroeven, ook los maken.
      Haal nu de deksel van de machine, je ziet nu het binnenwerk.
      Haal de 4 schroeven los van de maal unit (daar waar de Funnel op wordt gezet), zodra deze los is leg je hem voorzichtig aan de kant, maak geen draden los.

      Voor het volgende heb je het staafje nodig wat achter het deurtje zit voor het aanpassen van de grofheid van de bonen.
      Steek deze in het ronde gaatje naast de maal unit (eerst het gele ronde dingetje er af halen, let op de stand van hoe hij heeft gezeten) en druk deze lichtjes in, verdraai nu het tandwiel totdat je de lipjes tegenover de uitsparing ziet komen.
      Nu kun je het tandwiel van de maal unit eraf halen, je ziet dat het daar vol zit met gemalen koffie.
      Pak een kleine schroevendraaier en een stofzuiger, zuig alle koffie weg en probeer met de schroevendraaier de gemalen koffie los te maken.
      Zodra deze schoon is zie je aan de voorkant een zilverkleurige schroef, deze is verbonden met een dekseltje van de uitloop, maak ook deze los, doe voorzichtig er zit nog een lipje welke je voorzichtig los moet maken, maak alles schoon.
      Monteer het geheel weer in elkaar, let op dat je het tandwiel weer op de juiste plek draait, er zit een wit streepje op, zet het gele kapje er weer op en de rest af monteren.
      Let op dat er nergens geen draden tussen komen te zitten.
      Alles verder goed schoonmaken, ook onderkant apparaat, alles weer op zijn plek zetten en stekker erin doen, smakelijk bakje.
      Geantwoord op 16-1-2014 om 19:23

      Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info