• Het strijkijzer stoomt niet meer. Er komt alleen stoom uit de antikalk uitgang

    Gesteld op 4-3-2018 om 16:10 in forum Philips GC 8340 Misbruik melden
    • Oplossing voor de problemen met het lampje wat rood blijft knipperen en het "niet meer" geven van stoom. Wat heb ik gebruikt om de problemen te verhelpen; flesje machine ontkalker (Action), spuitbus persluchtreiniger (Action), stukje slang (dikte van de kop van de persluchtreiniger, dierenspeciaalzaak ), een rolletje PTFE tape (wordt gebruikt bij het aansluiten van een gasslang van het fornuis, Gamma) en een flessenborstel (deze hadden we nog). Een bezoekje aan de Action brengt je dus al een heel eind. Meng een half flesje machine ontkalker volgens instructie van de fabrikant (Ik heb de duurdere variant gebruikt). Zo maak je 625ml ontkalkings vloeistof en giet deze in het kalk clean reservoir (past zo'n 800 ml in) en laat deze anderhalve tot twee dagen staan. Schut het apparaat regelmatig even flink door. Na twee dagen reservoir openen. Er stond de nodige druk bij het openen, door het drukventiel zou dit geen kwaad moeten kunnen. Toen meerdere keren gespoeld met water, flessenborstel er doorheen gehaald en weer leeg gegooid. Hierbij kwam er al een hoop aangekoekte kalk uit het reservoir. Dit herhaald totdat er geen kalk meer mee kwam bij het leeg gooien. Toen het slangetje aan de kop van de spuitbus persluchtreiniger gedrukt en aan de andere kant van het slangetje tape er omheen gedaan tot de dikte van de opening van het kalk clean reservoir en daarin vastzetten. Daarna de knop voor het stomen op de bout vast geklikt, stekker in het stopcontact gedaan, apparaat aangezet op stomen en direct de perslucht in het reservoir gespoten. De slang naar de bout open geblazen totdat ik lucht uit de bout hoorde komen. Apparaat uitgezet, stekker uit stopcontact, apparaat schoongemaakt, gevuld zoals het hoort (2 reservoirs), stekker weer in het stopcontact en aangezet. Rode lampje was uit apparaat warmde snel op en daarna aan het stomen gegaan totdat deze weer op de juiste druk was en de kalk uit de slang uit het apparaat gekomen was. Voila.. Apparaat werkt weer als een tierelier. Graag zou ik het terug lezen als het jou ook gelukt is. Succes.. Grtz Micha Geantwoord op 2-6-2018 om 02:41

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info