• Beste dames en heren, ik rij nu meer dan een jaar de Elystar, op zich tot tevredenheid. Ik heb de Elystar gekocht, 2011 model met carburateur, en na een paar dagen de varioring laten verwijderen. De Elystar liep toen gemiddeld 70/75 bij goed weer. Bij ongeveer 14.000 km heb ik de achterband laten vervangen en ook de rolletjes, bij ongeveer 16.000 de voorband (ivm aankomende seizoen) en wederom de rolletjes.
    Ook heb ik de uitlaat al laten vervangen. Ik heb recent, bij ongeveer 18.000 de veer op advies van de monteur laten vervangen.
    Wat is nu het probleem...
    Hij trekt minder en minder. Ik kom bijna niet meer vooruit.
    Hij trekt redelijk normaal op, motor komt goed op toeren - bij 30 km/h lijkt hij wel in een te hoge versnelling te rijden, met andere woorden, hij trekt bijna niet meer.
    Bij een klein beetje wind loopt hij niet harder dan 55 km/h (ja ik weet, hij mag niet harder, maar dat is niet het punt). Geen wind loopt hij ongeveer 65/68 km/h.
    Als ik de (stevige) wind in de rug heb, dan haalt de scooter met geluk en na lang wachten de 72/75 km/h.

    Wie o wie heeft een idee, want de monteur zoekt ook maar een beetje geloof ik.
    Ik wil eigenlijk weten of het nog de moeite is om geld te investeren, of dat ik beter een nieuwe kan kopen. km stand is nu bijna 19.000 en ik rij ongeveer net geen 1000 km p/mnd.

    Groetjes Edi

    Gesteld op 6-11-2015 om 03:44 in forum Peugeot Elystar 50 cc Misbruik melden
    • Hoi Jan en alle andere lezers,

      Toch besloten er geld in te stoppen na goed telefonisch overleg met een bedrijf in Oosterhout. Die vertelde mij dat het een kwestie van afstellen was.
      Vervangen zijn inderdaad de Bougie, die was niet goed, "te zwaar?", en het luchtfilter. Verder was hij helemaal verkeerd afgesteld en is er een andere sproeier ingegaan.
      De avond na de beurt reed ik naar huis en liep mijn wiellager vast, dus die ook nog moeten laten doen de volgende dag.

      Al met al loopt hij wind mee weer perfect, nu met de huidige harde wind tegen maar 55 :-) wat ik niet heel erg vreemd vind.

      M.vr.gr. Edi Geantwoord op 15-11-2015 om 09:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik las dat je de druk veer hebt laten vervangen. Ik ze een verkerde veer hebben hebben geplaatst. Misschie een optie eens een andere monteur proberen te vinden. Zitten de zelfde zwaarte van rollertjes er wel in. Is de prop wel uit de uitlaat gehaald? Succes in elkgeval Geantwoord op 17-11-2015 om 20:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info