• de handgreep zit heel los. Hoe kunnen we die vast maken? Er zijn geen schroefjes zichtbaar.

    Gesteld op 8-3-2016 om 17:31 in forum Pelgrim MAG592 Misbruik melden
    • Ik zit met hetzelfde probleem weet iemand wat ik hier aan kan doen alleen voorrij kosten alleen al 71 euro vind ik een beetje zonde Geantwoord op 11-1-2017 om 17:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het is me zojuist gelukt, en ik help je graag met mijn ervaring.

      Onder aan de deur zitten zes schroefjes. Ik nummer ze voor het gemak 1 t/m 6. Je hebt een torx-schroevendraaier (of bit) nodig om die schroefjes los te maken. De juiste maat is T20.

      LET OP 1: je hoeft alleen het 3e schroefje (links) en het 4e schroefje (rechts) los te maken. De schroefjes 1, 2, 5 en 6 laat je zitten; die houden de scharnieren vast. De schroefjes 3 en 4 bevestigen de glazen voorplaat aan de ovendeur. Het doel nu is om die glazen voorplaat los te maken. Daarachter zitten namelijk de schroeven die de handgroep vastmaken.

      LET OP 2: zodra je de schroefjes 3 en 4 los hebt gedraaid, komt de glazen voorplaat los. Een beetje wrikken was nodig (de bovenkant klemt 'in' de rest van de deur), maar als je niet uitkijkt, komt hij direct los en valt naar beneden. Goed vasthouden dus.

      Als je de glazen plaat (en het metalen frame er omheen) los hebt, wijst de weg zich vanzelf. Je ziet twee grote schroeven door de glazen plaat heen, die de handgreep moeten vasthouden. Daarbij heb ik twee tips:
      - ik moest de twee metalen blokjes die aan de handgreep vastzitten, ook even vastdraaien; halverwege het metalen blokje zit een verzonken schroef; gewoon even aandraaien;
      - ik bracht een veerringetje aan, direct achter de schroefkop, dus aan de binnenzijde van de glazen plaat; dat voorkomt dat de schroef op de langere termijn weer lostrilt.

      Vervolgens schuif je de glazen plaat weer van onder naar boven op zjin plaats, en draait de twee torx-schroeven vast.

      Nog één tip aangaande die torx-schroeven: een van de twee schroeven heeft bij mij een vervelende 'beveiliging': in het centrum van het schroefgat zit een pinnetje dat voorkomt dat normale torx-schroevendraaiers of -bits er vat op krijgen; kennelijk bedoeld voor specialistische schroevendraaiers (zodat reparateurs er iets aan kunnen verdienen); ik kreeg die beveiligde torx-schroef toch los door gebruik te maken van een gewone platte schroefbit (maat V3) in het torx-gat te 'klemmen' en voorzichtig te draaien.

      Zo heb ik een reparatie verricht die normaal met uurloon en voorrijkosten tegen de honderd euro zou bedragen. Succes!
      Geantwoord op 20-5-2017 om 17:10

      Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info