• Ik hoop dat iemand reageert. Ik heb een PC Acer met W10 erop. Nu wilde ik de dv bandjes overzetten op mijn PC. Dat werkte dus niet via de DV-USB poort. Heb ik de 'ouderwetse' Firewire gekocht en in mijn PC gestopt in de hoop nu wat te zien, zonder enig resultaat. Op het moment dat je de kabel erin steekt hoor je wel het windows geluidje maar er is verder niets te zien.
    Ik zie dezelfde vraag van 31-05-2017, ben dus zeker niet de enige die er niet uitkomt.
    Hoor graag

    Gesteld op 14-7-2017 om 22:08 in forum Panasonic nv-gs500 Misbruik melden
    • mijn ervaring met deze camera van panasonic is dat de ondersteuning van Panasonic wel iets beter zou kunnen. De dv fimopname is analoog en kan inderdaad niet via usb worden overgezet. blijven er twee mogelijkheden over, via firewire, maar dat kan problemen opleveren met windows versie 10 ivm drivers. Je kunt het ook analoog proberen, via de gele(composiet) en rode/witte(stereo geluid) pluggen en een capture apparaat. Deze hebben meestal een usb uitgang en als je een recent exemplaar koopt zou dit moeten werken. Nog een optie, ga naar de kringloop en koop een oude laptop met daarop bv windows xp. Oude software en hardware zou dan prima moeten werken.
      Geantwoord op 27-1-2018 om 17:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor uw reactie. Ik kon met het softwarepakket van Filmora opnames vastleggen en vervolgens opnieuw importeren & converteren & opslaan. Resultaat beeld en geluid. Best omslachtig en ik moet de eerstvolgende keer weer even uitdokteren hoe ik het ook al weer gedaan heb :) Dan heb ik nog oude VSH banden (maar wel nog een praktisch ongebruikte Video/dvd speler) die ik tzt wil digitaliseren. Geantwoord op 27-1-2018 om 17:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • vhs banden digitaliseren, succes. Goedkope banden doen het vaak niet meer, alleen de wat duurdere banden kun je nog digitaliseren. Zo was ik jaren geleden ook te laat met een unieke opname. Als je tijd hebt nu doen, de kwaliteit gaat snel achteruit. Ook handig de video koppen van je vhs speler schoon te maken, oude banden vervuilen de koppen snel. Je hebt daarvoor gebogen schoonmaak staafjes, met alcohol, Nooit wattenstaafjes op je video kop gebruiken, dan beschadig je de kop. Geantwoord op 14-3-2018 om 15:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info