• Ik heb net mijn panasonic tx-p42x50 verplaats en nu krijg ik hem niet meer aan
    Weet iemand hoe ik dat moet oplossen

    Gesteld op 1-9-2015 om 14:35 in forum Panasonic TX-P42X50E Misbruik melden
    • Je hoeft natuurlijk geen dag te wachten, maar je kan een Tv niet meer direct inschakelen als de spanning er geheel is afgeweest. Als dat een dag duurt is er echt iets mis...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 26-9-2015 om 02:37

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik heb meerdere Plasma's gehad en gebruik die nog, maar wat hier gebeurt heb ik in al die tijd (bijna 10 jaar) dat ik ondersteuning verleende aan Panasonic, m.n. voor de Plasma Tv, nog niet gezien. Ik heb er nu ook een staan die gewoon weer zijn werk doet, als de spanning eraf is geweest en opnieuw wordt opgestart. Deze doet het vrijwel meteen. Dat heb ik bij de andere modellen net zo ervaren, en eerder gaf ik aan dat je een Tv niet meer gelijk kon inschakelen na een spanningsuitval, maar ik moet dat eigen rectificeren in "soms kun je een Tv niet meer direct inschakelen na een spanningsuitval" maar dat duurt dan maar even.

      Zoals eerder gezegd: hier gaat iets gigantisch mis. Spreek de dealer of Panasonic hier op aan en laat je niet afschepen met l@l praatjes. Dit klopt gewoon niet. Daar kan ik heel kort over zijn. Ik zou dit dan ook zeker niet accepteren en je kan dit als verkoper of bedrijf ook niet aan je klanten uitleggen. Ik zou me kapot schamen als ik zou moeten vermelden dat men even ene paar dagen moet wachten, 'want dan doe ie het waarschijnlijk weer'. Dat kun je gewoon niet maken!

      Veel succes en denk eraan: je hebt ook na de garantie rechten. Die zijn vaak moeilijk te halen, maar geef niet te snel op!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 9-4-2016 om 10:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info