• Hallo
    Hoe zet ik mimijn hdmi ingang van mijn panasonic weer op 1080p

    Gesteld op 5-11-2016 om 08:09 in forum Panasonic TH-42PX80 Misbruik melden
    • Dat kan niet. De Tv geeft weer in de resolutie waarvoor deze is gemaakt, en dat is voor de PX80 720P, ofwel 756 beeldlijnen. De PX80 is n.l. HD-Ready, maar kan omgaan met een aangeboden resolutie van 1080, maar dat niet weergeven. Dat is de betekenis van de 1080P beeldverwerking.

      Wat je in de linker bovenhoek ziet, is dus de inkomende resolutie, en als dat bij een bepaalde bron eerder 1080P was, dan is die bron nu anders ingesteld. En als die nu dus op 576P of 720P zou staan, zie je dat in beeld. In het eerste geval zal de Tv dan de resolutie upscalen naar 756 beeldlijnen, in de 2e instantie hoeft de Tv maar een kleine bewerking toe uit te voeren op het de inkomende resolutie.

      Maar voer je een resolutie in van 1080P, zal de Tv dat gaan downscalen, en dus wordt er dan eigenlijk een onnodige bewerking toegepast. Als een bron dus eerst SD content upscaled naar 1080P, en de Tv dat weer gaat downscalen, heb je 2 bewerkingen op het signaal, terwijl dat niet nodig is. Vraag is dus of je wel een 1080P signaal moet invoeren in dergelijke gevallen, maar dat hangt af van wat je zelf ziet. Is het een verbetering, dan stel je zo in, is het dat niet, stel je in op 720P. Bij een Interlaced signaal ligt het nog weer anders, maar dat laat ik nu even buiten beschouwing.

      Maar je kan de HDMI ingang dus niet anders instellen. De bron wel, en dat zal je dan ook in de linker bovenhoek terug zien.

      PS: je kan dit absoluut van me aannemen, daar ik van 2005 tot 2014 ondersteuning heb verleend voor de Plasma van Panasonic.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-11-2016 om 18:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info