• TV aangesloten met HDMI kabel op KPN TV ontvanger. Bij aanzetten TV kiest deze automatisch de AV (analoge) ingang waarna via afstandbediening de HDMI ingang moet worden geactiveerd. Hoe kan ik de TV automatisch opstarten met HDMI ingang.

    Gesteld op 3-2-2015 om 14:43 in forum Panasonic TH-42PX80 Misbruik melden
    • Heb inmiddels bij kieskeurig dit antwoord gevonden.

      Vraag:
      Beze
      21-10-2009

      Hoi,

      is het mogelijk om bij het aanzetten van de TV, hem automatisch de HDMI 1 poort te laten kiezen? Nu moet ik steeds via de afstandsbediening het juiste kanaal selecteren......
      Reactie: theodd123
      21-10-2009

      DVB-c Cam kan niet. Wel DVB-t(digitenne)

      Hotelmenu ALLEEN BOVENSTE BEDIENINGSMENU GEBRUIKEN.

      Volume op 0
      -/V op TV Indrukken(vasthouden)
      3x OP av van Afstandsbed. drukken
      Ukrijgt hotelmenu(aan zetten)
      2. Ingang eronder kiezen.

      Rest instellingen behalve volume AFBLIJVEN!!
      Reactie: Willem-A
      21-10-2009

      Op deze pagina is dat eerder gevraagd en aangegeven: Het kan middels de hotelmode via het servicemenu van de tv (verderop uitgelegd) of met gebruik van een Logitech systeem afstandsbediening worden gedaan.

      Als je instellingen in de servicemenu gaat veranderen, houdt er dan wel rekening mee, dat wettelijk gezien, je garantie vervalt en je bij een verkeerde instelling je tv kan ontregelen of beschadigen. Daarom adviseer ik dit te laten doen.

      Willem.

      Verberg reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Ferry34
      18-10-2009

      Stefan 1972:

      je hebt gelijk, het is een toptv en er bestaat geen hdtv uit deze prijsklasse die ook maar in de buurt komt wat beeldkwaliteit betreft!

      Toch is het raar dat jij die beeldverhoudingproblemen soms hebt. Ikzelf kijk weinig tv, maar ik heb nog nooit gehad dat de tv een verkeerde of late schakeling maakt.

      Ook Discovery etc doen het perfect. De tv staat op standje Juist en ik zie dat de tv het 4:3 beeld van Discovery meteen omzet in een 16:9 beeld.
      Nog nooit heb ik gezien dat er een deel van de ondertiteling wegviel. Je hebt ook geen Zoom aan staan op de tv?

      Weet je zeker dat je decoder goed is ingesteld in het menu?? Hij moet natuurlijk op 16:9 staan. Het komt echt heel vaak voor dat mensen dit vergeten goed te zetten.

      Geen reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Willem-A
      18-10-2009

      @ Stefan

      PS:

      Wat de late omschakeling betreft: Dit kan inderdaad voorkomen bij de stand auto. Bij contrastrijke beelden gaat dit namelijk sneller dan bij bijvoorbeeld een donkere weergave. Dit wordt overigens in de manual genoemd. In ieder geval bij de PV70, wordt dit duidelijk aangegeven in de gebruiksaanwijzing. De juist stand, blijft daarom dus altijd de beste stand en als een zender in breedbeeld uitzend zal de tv zeer snel overgaan op wide. wat het toestel overigens ook doet in een van de andere beeldstanden, als een zender in 16:9 uitzendt.

      Willem.

      Geen reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Willem-A
      18-10-2009

      Hallo Stefan 1972

      Ik herken het euvel wel bij de zenders die je noemt, maar heb eerder ooit eerder al aangegeven, dat dit ook zenders zijn, die niet gemakkelijk zijn aan te passen, omdat ze met tal van beeldformaten werken. Ik geef toe, dat veel toestellen, waaronder ook deze, dat niet helemaal goed oppakken, maar als je een paar uur naar een zender als Discovery kijkt, heb je vaak al 5-6 formaten voorbij zien komen. Als je een toestel hebt dat zich daar elke keer op aanpast, wordt je daar ook niet bepaald rustig van, want dan kan het goed voorkomen dat de tv constant overschakelt.

      In de stand auto komt het inderdaad regelmatig voor dat een deel van de ondertiteling wegvalt, en dat is inderdaad een nadeel, maar het scherm houdt de juiste hoogte en breedte verhouding aan en dan is dit in sommige gevallen het gevolg. De stand juist blijft daarom nog de beste, maar dan kan het inderdaad voorkomen dat de verhouding niet helemaal klopt en er balken te zien zijn, die soms maar enkele centimeters breed zijn. Ik geef dan ook niet zozeer dit of andere toestellen de schuld, maar dergelijke zenders zouden eens over moeten gaan tot het uitzenden in een vast formaat.

      Bij breedbeelduitzendingen zie ik overigens totaal geen vertragingen en de tv schakelt dan dus razendsnel over van b.v. 4:3 naar 16:9. Decoder uiteraard ingesteld op 16:9 en de tv op juist.

      Overigens bedankt voor je reactie.

      Willem.

      Geen reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Willem-A
      14-10-2009

      @ WAS Eeuwige twijfelaar

      Bedankt voor je reactie en veel kijkplezier gewenst. Hopelijk krijgt het scherm geen last van het euvel dat de PV70 kent, maar dat is bij geen enkel scherm gegarandeerd.

      Groet, Willem.

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Younes
      13-10-2009

      Heeft iemand enige idee hoe de CI(DVB) werkt want het maakt niet uit hoe ik mijn CAM module(Digitenne) plaats in het menu krijg ik elke keer een melding Sleuf 1: geen kaart geplaatst

      Geen reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      petra42
      31-08-2009

      Was zeer tevreden over de TH42PX80E. Helaas hebben we deze niet meer en kon in de winkel waar wij deze gekocht hadden ook helaas niet meer geleverd worden.
      Nu kunnen ze ons een PX80EA leveren. Wat betreft design vind ik deze niet zo mooi als de E.
      Zijn er nog andere verschillen?

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Peter71
      16-08-2009

      Ingesteld op HDMI met opstarten en het werkt.
      Bedankt Willem-A.

      Met het verder lezen van de revieuws kwam ik ook tegen , dat met het ingedrukt houden van de aan/uit knop de TV aan zou gaan , maar bij mij werkt dat niet.
      Heb daarbij toch de afstandsbediening nodig.


      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Peter71
      13-08-2009

      Sinds kort heb ik een Humax-HD ontvanger aangesloten op mijn Panasonic TH-37PX80EA.
      Perfect beeld , maar er is een probleempje.
      Als de ontvanger en de TV aangezet worden moet het ingangs signaal steeds weer op HDMI1 zetten , want dan staat het op AV2/S.
      Heel vervelend want ik wil alleen de Humax afstandsbediening gebruiken.
      Wie weet er een oplossing voor

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      Frank1969
      04-08-2009

      Mijn 42PX80, nu ongeveer 1 jaar oud, geeft steeds en tikkend geluid achter uit de tv. Het lijkt op een relais wat klikt en ongeveer 1 a 2 keer per uur. Dit doet de tv als hij aan staat maar ook wanneer hij uit staat in de standbye stand. Heeft iemand deze klacht ook of weet iemand wat het zou kunnen zijn?

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      MarkRotter
      14-07-2009

      Ik heb al langere tijd de PX80, naar volle tevredenheid. Nu heb ik ook analoge televisie aangevraagd bij UPC. Inmiddels lijkt dit gelukt, alleen heb ik het volgende probleem; bij het zoeken naar automatische zenders vindt hij alle digitale zenders, maar dan zie ik natuurlijk alleen NL1,2,3 en wat publieke radio stations. De rest is begrijpelijk versleuteld. Maar als ik de panasonic laat zoeken naar ANALOGE signalen vindt hij helemaal niets! Ik snap hier niets van, en UPC wijst naar de televisie. De kabel van tv naar kast in de muur in max 3,5/4 meter, goldplated. Wat doe ik verkeerd?

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      Vraag:
      jojo535
      12-07-2009

      Inmiddels ben ik erachter dat er meer mensen problemen hebben met de HD DVR i.c.m. de Panasonic plasma.

      Deze personen geven aan dat er een beeldverschuiving van zo'n 4 a 5% naar rechts optreed waardoor er links in beeld een zwarte balk zichtbaar word. De HD DVR lijkt via HDMI het formaat/positie niet goed uit te sturen.

      Een aantal personen heeft de centrering in het service menu van de TV aangepast om dit te verhelpen.

      Deze instellingen schijnen allemaal op 0 te staan, na aanpassingen dus zo weer naar 0 terug te zetten. Is er de mogelijkheid dat je de Panasonic garantie verliest wanneer ik deze waardes ga aanpassen?

      Toon reacties Reageer op deze vraag
      + Toon meer vragen
      Geantwoord op 1-3-2015 om 17:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Was even op de site bezig en zag bij toeval dit bericht langskomen. Ik (Willem-A, hier 'gewoon' Willem) ben n.l. naast kieskeurig ook hier veelvuldig aanwezig, maar dan met name bij Humax kabel decoders en bij Panasonic DVD recorders.

      Er kwamen over de Plasma Tv's niet meer zoveel vragen en nu elke fabrikant daar helaas mee is gestopt, is dat helemaal fors terug gelopen.

      maar het is natuurlijk mooi te zien dat men de eerder gegeven reacties alsnog leeste n kan gebruiken.

      mvg. Willem
      Site beheer Geantwoord op 9-9-2015 om 23:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden





    • trek de coaxx-kabel uit de analoge (antenne) ingang. Probleem over. Alleen heb je nu
      geen analoge tv meer. Wilt je dat toch??? Steek dan de coax kabel weer terug.
      Groetjes, Henk. Geantwoord op 4-10-2015 om 19:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Henk, dat gaat niet op. De Tv zal dan evengoed opstarten met de eigen (analoge) tuner. Er zal dan alleen een sneeuwbeeld worden weergegeven. Soms zie je een zwart beeld, maar de Tv zal ook dan niet opstarten met de juiste ingang.

      Dat bereik je alleen door de Hotelmode op de Tv te gebruiken en dat is bij de Panasonic binnen een paar minuten te realiseren.

      Dat is de snelste en fraaiste oplossing. Werkt perfect en wordt zeer vaak toegepast.

      Gr. Willem. Geantwoord op 4-10-2015 om 20:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info