• Welke soort decoder zou je dan aanbevelen voor mijn Panasonic DMR-EH67 HDD/DVD recorder?

    Gesteld op 11-4-2018 om 18:01 in forum Panasonic DMR-EH67 Misbruik melden
    • Heb je Ziggo als provider? Zo ja, dan kun je, als je alleen analoog kan ontvangen, de nieuwe digitale decoder in bruikleen krijgen. Dat is een Humax 5500c met Ziggo logo, die wel alleen is geschikt voor de vrije zenders. Een 2e model kost 29,95 maar blijft ook in bruikleen. Nog fraaier is een model dat kan opnemen en dan kun je kiezen voor een Humax 5300c welke je via Ziggo kan huren. Daarbij zit dan een smartcard, maar let op: deze is alleen bruikbaar in dat gebied dat ook voorheen al onder Ziggo viel. In oud UPC gebied is de 5300c wel inzetbaar, maar dan alleen voor de vrije, ongecodeerde zenders, net als de nieuwe 5500c.

      Een PVR als de Humax 5200c is helemaal fraai en deze vind je vaak op marktplaats voor leuke prijzen, maar je moet dan nog wel een CI module of 5300c huren via Ziggo, om daarvan de smartcard te gebruiken. Deze kun je niet meer los kopen, en vind je ze wel, zal Ziggo deze niet meer activeren. Maar ook de 5200c werkt met de vrije zenders, mocht je geen smartcard hebben. Zoek anders eens op deze modellen.

      Reacties graag even bij deze vraag/reactie plaatsen en niet als nieuwe vraag daar dat wat lastig werkt.

      Mvg. Willem
      (PS: ik verleen ondersteuning voor Humax) Geantwoord op 11-4-2018 om 19:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja, zit wel in het Ziggo gebied en ineens 'kreeg' ik weer toegang van Ziggo daar moet wel politiek achter zitten. Ooit was dit van @Home en ooit was het van mijn laatste werkgever Essent.

      Zal eens ga zoeken naar een Humax, maar ja dan neemt ie dus ook op en dan is mijn Panasonic (gedeeltelijk) overbodig aan het worden. Die is dan ook aan te sluiten op mijn videorecorder van Funai.
      Alleen kun je dan alleen maar vanaf de Humax kijk wat op die HDD gebrand is en opslaan ervan op andere media zoals DVD's kan dan niet?
      Dat heb ik begrepen van mijn vriendin, want die heeft dus een Humax in bruikleen van Ziggo. Geantwoord op 12-4-2018 om 10:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Ziggo gaat straks het analoge signaal, gefaseerd, stop zetten, dus ik verwacht nog wel veel reacties over dat gebeuren. Ik denk dat nog lang niet iedereen daarvan op de hoogte is.

      Een Humax 5200c is dus ene aanrader en deze neemt inderdaad op een interne schijf. Verder zijn er nog wat mogelijkheden, maar om op dit onderwerp niet teveel af te wijken, laat ik dat even in het midden. Je kan inderdaad ene DVD recorder aansluiten op de Humax. Je kan dan het best de TV scart van de Humax gebruiken en deze instellen op RGB. Datzelfde doe je vervolgens met de AV2 INGANG van de DVD recorder. Dan bekom je de fraaiste opnames op DVD.

      Wat hiermee bedoeld word is me niet geheel duidelijk: "Alleen kun je dan alleen maar vanaf de Humax kijk wat op die HDD gebrand is en opslaan ervan op andere media zoals DVD's kan dan niet?".

      Maar als zij een Humax via Ziggo heeft is dat de nieuwe 5500c of de 5300c en die laatste kan wel opnamen op een externe schijf, maar doorgaans alleen die zender die op dat moment word bekeken. Maar dat ligt heel anders bij de 5200c. Deze heeft niet alleen een interne harde schijf, maar ook 2 tuners. Dus je kan altijd iets anders kijken als er op dat moment word opgenomen. Soms, afhankelijk van de zenderstreams is het zelfs nog mogelijk 2 zenders op te nemen en een 3e te bekijken.

      Mvg. Willem Geantwoord op 13-4-2018 om 18:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info