• Goeie morgen, sinds een paar dagen wil mijn dvd recorder geen dvd's (van welk type dan ook) meer lezen.
    Zelfs als ik er geen dvd in stop en de lade zich terug sluit, geeft hij 3x een klik dat hij bezig is, waarna de dvd recorder terug stil is, en aangeeft dat er wel een dvd in zit.
    Na hier al wat voorgaande problemen van anderen gelezen te hebben, vermoed ik dus dat de laser (die de dvd moet inlezen en detecteren) het begeven heeft.
    Al eens de recorder een half uur zonder stroom gezet en terug ingeschakeld, maar zonder resultaat.
    Ik gebruik de dvd recorder voornamelijk om programma's of films, (die ik opgenomen heb met mijn Telenet recorder) over te zetten naar mijn dvd recorder, die juist in te korten en te voorzien van hoofdstukken om de 10'.
    Daarna brand ik die op een RW- dvd, en zet ze via de pc op een harde externe schijf.
    Ik moet wel zeggen, de dvd recorder heeft mij veel plezier bezorgt, en aangezien hij al van 2008 is, was hij de 399€ meer dan waard.

    Nu zoek ik dus een nieuw exemplaar die de programma's van mijn Telenet recorder kan opslaan op zijn harde schijf, waarna ik die ook kan bewerken en op een dvd branden, en vervolgens op een externe harde schijf opslaan.
    Maar blijkbaar worden er geen DVD recorders met HDD meer gemaakt?
    Bestaan er bij Panasonic (of desnoods Pioneer) dvd of blue ray recorders met HDD, die de programma's van mijn Telenet recorder kunnen overzetten?
    Alvast bedankt, MVG Helmut

    Gesteld op 30-8-2017 om 09:36 in forum Panasonic DMR-EH67 Misbruik melden
    • Dag Helmut.

      Panasonic zou destijds wel overstappen op een Blu-ray recorder, maar dat is naar mijn weten niet echt goed van de grond gekomen. Maar kijk anders eens of je op het Internet iets kan vinden dat in jou situatie toepasbaar is.

      Het is wel zeker dat het loopwerk in je DVD recorder defect is, daar deze aangeeft dat er een schijfje aanwezig is. De laser keert da niet terug naar het uitgangspunt en dat zorgt ervoor dat de recorder een schijfje 'ziet' terwijl deze niet aanwezig is.

      Hier in Nederland gebruikt men vaak een PVR van b.v Humax, waar ik ondersteuning voor verleen, maar deze is niet altijd inzetbaar. Maar wellicht kom je ook op dat vlak iets tegen bij wat zoeken op het net.

      Mvg. Willem Geantwoord op 30-8-2017 om 21:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem, bedankt voor uw reactie.
      Daar ik de dvd-recorder frequent gebruikte om mijn opgenomen films van de Telenet recorder over te zetten naar de dvd-recorder, en vervolgens via een dvd -RW naar een harde externe schijf te verplaatsen, kon ik niet lang zonder blijven, want de harde schijf van de Telenet recorder zat goed vol.
      Dus naar een goeie elektrowinkel in de buurt geweest, waar ik mijn uitleg heb gedaan.
      Daar hebben ze nog navraag gedaan of er wisselstukken voor mijn dvd-recorder bestonden, en hoeveel me dat zou kosten.
      Maar zoals ik al dacht was dat geen optie meer.
      Khad al vooraf opzoekingswerk gedaan, dus waren we het snel eens dat ik mij beter een DMR-BCT76 blu-ray (en dvd) recorder aanschafte.
      Intussen al een 4 tal dagen in mijn bezit, en aangezien het eveneens een panasonic recorder is, was het kinderspel om ermee weg te zijn.
      Heeft me 570€ gekost, maar als hij even lang mee gaat als mijn EH67, is het een koopje.
      Ik kan er nu zelfs een externe harde schijf op aansluiten om de opgenomen programma's op over te zetten, zo hoef ik niet elke keer een film eerst op een herschrijfbare dvd wegschrijven.
      En de programma's van mijn oude dvd-recorder kan ik (met wat kwaliteitsverlies) opslaan op mijn nieuwe recorder, zodat ik ze niet kwijt ben.

      Alvast bedankt voor de info.
      MVG Helmut Vanhaezebrouck Geantwoord op 4-9-2017 om 13:22

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Helmut,

      allereerst mijn excuses voor de late reactie. Het is nogal hectisch hier.

      Maar uiteraard hartelijk dank voor je uitgebreide bericht. Netjes! Het is heel moeilijk nog aan een loopwerk te komen, of het is heel duur, dus ijk denk dat je wel een goede hebt gemaakt. Bepaalde reparaties zijn nog wel te doen, maar het verkrijgen van een loopwerk is heel moeilijk, en ook het vervangen van een harde schijf is een probleem, daar hiervoor bepaalde software nodig is, welke Panasonic niet vrijgeeft. Ik geef in dergelijke situaties dan ook doorgaans aan, hier niets meer aan te doen.

      Een voeding kan ook nogal eens defect raken, maar dat is doorgaans een kwestie van het vervagen van elco's.

      Nogmaals dank en veel succes met je nieuwe recorder.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-9-2017 om 02:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info