• Goedemorgen, mijn Panasonic dvd recorder ( DMR-E57) doet het al jaren prima. Ik heb waarschijnlijk op een verkeerde knop gedrukt, er staat nu EXT-L in beeld en dat krijg ik niet weg. Zodra ik mijn tv aan zet begint mijn dvd recorder op te nemen, als ik naar mijn AV1 kanaal ga om beeld te krijgen gebeurd er helemaal niets, ik krijg dus geen gegevens van de recorder in beeld. Ik kan dus niets stoppen, hij reageert nergens op, hij slaat pas weer af als ik mijn tv uit zet. Ik heb al van alles geprobeerd, begin een beetje wanhopig te worden. Iemand bekend met dit probleem?

    Ik moet zo naar mijn werk, ben pas vanavond weer thuis........ vast bedankt voor de moeite!

    Met vriendelijke groet,
    Diny

    Gesteld op 30-6-2013 om 09:59 in forum Panasonic DMR-EH57 Misbruik melden
    • Hallo,

      Dat is een bekend issue. Overigens is Ext-L alleen maar een optie automatisch op te nemen vanaf een bron, dus geen storingsmelding o.i.d. Echter nemen de Panasonic recorders dat nogal eens erg serieus en blijven ze dat doen. Normaal gesproken zou deze moeten overschakelen naar b.v. DVD of HDD als je een van deze toetsen een tijdje indrukt. Dat werkt echter niet altijd. Ook kan het baten de Ext-L toets wederom in te drukken.

      Lukt bovenstaande niet, haal dan voor langere tijd de spanning geheel van de recorder (een tot een paar uur) en kijk of de recorder daarna van Ext-L af is. Soms moet je dit een paar keer herhalen, maar kan de spanning er iets korter af (ca 20-25 minuten).

      In bepaalde gevallen zul je de recorder zijn gang moeten laten gaan tot deze vanzelf stopt met opnemen. Daarna kun je dan de HDD formatteren (alle opnamen gaan hierbij dan wel verloren) en dien je vaak de recorder terug te stellen naar de fabriekstand en geheel opnieuw te installeren. Om dit euvel in de toekomst te voorkomen, kun je de recorder een software update laten geven. Deze vertoont n.l. bij het selecteren van de DV ingang een soortgelijk euvel: dan wil de recorder vaak niet meer van DV (Digitale Video) af.

      Iets aan de reactie gehad? Laat het even weten of klik op het duimpje. Dan blijft het leuk om als vrijwilliger te reageren.

      Gr. Willem. Geantwoord op 30-6-2013 om 17:52

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Hallo Willem, het is opgelost hoor, hartstikke bedankt! Ik heb de Exit-link knop een tijdje ingedrukt gehouden en nu doet alles het weer normaal. Ik was ooit blond... vandaar dat het bij mij niet meteen lukte;-) Ik houd je reactie even bij mijn favorieten, mocht het nog een keer voorkomen kan ik het terug lezen. Fijne avond en blijf vooral doorgaan als vrijwilliger, mij heb je blij gemaakt!!

      Met vriendelijke groet,
      Diny Geantwoord op 30-6-2013 om 20:18

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Diny,

      Kijk, dat zijn berichten. Ik was ooit donker, nu grijs van alle zorgen over niet werkende apparaten van anderen... haha. Maar gelukkig is er dus nog iemand blij met me ook. Dat streelt me dan wel weer.

      Voor nu weer veel kijkplezier en als er nog eens wat is, lees ik dat wel weer.

      Gr. Willem. Geantwoord op 1-7-2013 om 00:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag J,

      het probleem was al opgelost. Maar aan de handleiding heb je in dit geval niet altijd iets, omdat er nogal eens wat mis is met de software van veel recorders, waardoor deze moeilijk of niet van Ext-L of DV af te krijgen zijn.

      Gr. Willem. Geantwoord op 1-7-2013 om 20:30

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Sinds enige tijd was mijn exemplaar van de DMR-EH57 met het EXT-L probleem geblokkeerd. Je harde reset methode heeft prima gewerkt en het toestel is weer zo goed als nieuw!
      Hartelijk bedankt,
      André Geantwoord op 1-9-2013 om 21:46

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Inderdaad druk op de next link knop en het probleem is verholpen deze knop zit tussen de Recmode en de direct tv dec knop in ...veel succes Geantwoord op 18-11-2017 om 20:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Iemand schreef: "Inderdaad druk op de next link knop en het probleem is verholpen deze knop zit tussen de Recmode en de direct tv dec knop in ...veel succes".

      Dit is al een oud onderwerp, maar desondanks dank voor de reactie. Daarin ben ik niet zo moeilijk. Maar lees a.u.b. eens mijn eerste bericht. Het van Ext-link afkrijgen lukt lang niet altijd door nogmaals op die toets te drukken. Meer daarover dus in mijn eerste reactie. Die softwarefout is nooit opgelost, en dat gaat nu, al 4 jaar naar de reacties ook zeker niet meer gebeuren daar de DVD recorder inmiddels passé is...

      Mvg. Willem
      Sitebeheer

      Ondersteuning Humax Geantwoord op 19-11-2017 om 08:48

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info