• Ik heb een dmr eh55 en dit weekend is het dvd gedeelte ermee opgehouden en kan ik dus geen dvds meer branden. Ik heb de fabrieksreset al geprobeerd maar ik blijf bij alle type dvds de melding: kan dvd niet herkennen krijgen. Dit is ontstaan tijdens het branden van een dvd.

    Nu had ik alweer een tijd geleden de videoband van de echo's van mijn jongste dochter naar deze hdd/dvd speler gekopieerd en die wil ik toch nog heel graag overzetten naar bv een pc of dvd. Helaas hebben we die videoband niet meer.

    Op alle soortgelijke vragen zie ik dat het waarschijnlijk niet mogelijk is dit apparaat op de een of andere manier aan een pc te koppelen.

    Wij hebben ook een dmr eh49 is het misschien mogelijk dit over te zetten naar dat apparaat?

    Mijn vraag is dus: wie heeft er een tip hoe ik dit kan overzetten naar of de pc of naar mijn dmr eh 49

    Alvast bedankt voor de moeite van meedenken!

    Gesteld op 18-4-2017 om 10:06 in forum Panasonic DMR-EH55 Misbruik melden
    • Naar de PC lukt het inderdaad niet, maar het is natuurlijk uit te proberen of het wel lukt naar een andere recorder. Maar ook dan geef ik geen garantie. Het kan n.l. zijn dat je tegen een kopieerbeveiliging o.i.d. aanloopt.

      Om de recorders te koppen heb je een goede scartkabel nodig. Je gebruikt dan de AV1 uitgang van de 55, en sluit deze aan op de AV2 aansluiting van de 49. Het best kun je de AV1 UITGANG van de 55 instellen op RGB, en datzelfde doe met de AV2 INGANG van de 49. Dat doe je via he menu. je krijgt dan de fraaiste opnames. Door vervolgens via de pijltoetsen op en neer (kanaalkeuze) te gebruiken, stel je de 49 in op AV2. Start nu de opname op de 55 en je kunt deze overzetten, mits je dus niet tegen een beveiliging aanloopt.

      Mvg. Willem Geantwoord op 18-4-2017 om 22:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor de uitleg Willem. Ik heb het net geprobeerd en het is gelukt. Met RGB werd het scherm blauw dus ik heb toch maar gekozen voor de instelling Video.

      M.v.g. Elze-marije Hoogenboom Geantwoord op 21-4-2017 om 15:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Elze,

      fijn dat het is gelukt. Wel vreemd dat het met RGB niet lukte, maar wellicht stond 1 van de recorders dan toch anders ingesteld. Het is dan echt zaak dat beide recorders op RGB staan. RGB zorgt voor de beste weergave. Video, ook wel composiet of anders genoemd, zorgt voor de minst goede weergave. Maar als je tevreden bent is het natuurlijk goed. Het is al fijn dat het op deze manier kon, en je niet tegen beveiligingen van het bestand aan liep.

      Mvg. Willem Geantwoord op 21-4-2017 om 20:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info