• Kan opgenomen omdat ext link is ingeschakeld maar hoe kan dat ?

    Gesteld op 5-10-2017 om 10:14 in forum Panasonic DMR-EH53 Misbruik melden
    • Dat heb je waarschijnlijk, per ongeluk ingesteld. Ext-link is n.l. een systeem om van een externe bron op te nemen via een automatisch systeem.

      Schakel dus de Ext-Link, of wel Ext-L weer uit via de toets op de recorder. Wil dat niet, wat kan voorkomen, haal dan een tiental minuten de spanning geheel van het apparaat. Lukt dat niet meteen, herhaal dan deze stap. Dit is helaas nogal eens nodig vanwege een software issue in de recorders.

      Succes!

      Mvg. Willem Geantwoord op 5-10-2017 om 19:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik begrijp er niks meer van!
      Heb al ik weet niet hoe vaak opgenomen van Video naar video(verschillende systemen),van video naar HDD, altijd ging 't goed.
      Nu heb ik dus die exlink gebruikt. Begin op te nemen.'t Beeld via AV1 (de panasonic) geeft kleur aan.
      Dan denk je dat 't goed gaat.
      Kijk ik (een hele film later) naar 't resultaat: zwart/wit!
      Ik denk dat ik 't maar opgeef.
      Heb de panasonic altijd al een vervelend apparaat gevonden..
      Groeten, Rita Geantwoord op 7-10-2017 om 00:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rita,

      ik weet eigenlijk niet goed hoe te reageren op je laatste bericht. Opgeven is niet echt iets wat ik snel doe, maar ik kan begrijpen dat de moed je een beetje in de schoenen zakt. Maar toch denk ik aan een verkeerde instelling van een der apparaten. Maar goed, ook voor mij is het niet altijd eenvoudig zaken op afstand in te schatten...

      Mvg. Willlem Geantwoord op 8-10-2017 om 22:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor 't antwoord.
      Ik heb inmiddels wat films op een schijfje gezet via mijn oude LG.
      Ik dacht dat die 't niet meer kon, maar nu blijkt dat dit aan 't voorheen gebruikte schijfje lag (daar zat een of andere onregelmatigheid op).
      't Probleem is alleen dat 't deurtje van de LG maar zo nu en dan open wil. Dit schijnt aan 't riempje te liggen.
      Hoe dan ook: heb een andere scartkabel geprobeerd om van LG naar Panasonic op te nemen. Maar dit werkte ook niet.
      Waarschijnlijk is dit apparaat te "modern" voor mij.....

      Mvg,Rita Geantwoord op 10-10-2017 om 00:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rita,

      in ieder geval dab nog fijn te zien dat de LG nog wel werkt. Het niet openen of correct sluiten kan inderdaad te maken hebben met en snaartje, maar ook met andere zaken. Soms vet men lopende/glijdende delen in met een beetje vet en als dat niet het juiste is, wil dat nog wel eens indrogen zodat het allemaal te stroef gaat lopen. op kunststof delen dient men eigenlijk witte molykote te gebruiken.

      Soms komt het ook voort uit het motortje, of uit een van de switches in het ladesysteem. Maar op/uitgerekte snaartjes komen vaak voor bij DVD/CD en Blu-ray spelers. In bepaalde gevallen kunnen deze vrij gemakkelijk worden vervangen, maar in andere kan het nog een lastig klusje zijn.

      Waarom het je niet wil lukken via de Panasonic kan ik niet met zekerheid zeggen, maar tja, ik begin toch maar weer over de instellingen... ;-)

      In ieder geval sluit men vaker 2 recorders op elkaar aan om zo bestanden over te zetten daar het b.v. regelmatig voorkomt dat een loopwerkje het begeeft en er dan dus niets meer op DVD gezet kan worden. En het verkrijgen van dergelijke onderdelen is zeer moeilijk nu de DVD recorder passé is.

      Mvg. Willem Geantwoord op 10-10-2017 om 17:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Bedankt voor de raad.
      Ik durf dat apparaat voor geen goud open te maken of wat dan ook in te vetten!
      Hoop maar dat 't deurtje zo nu en dan toch wil luisteren zodat ik nog wat films kan opnemen.
      Ik heb ook nog een oude video waarvan ik dingen wil overzetten.
      Ja,ik weet 't ; zeeeer ouderwets.
      Maar ik doe 't nu eenmaal graag. En met computers ben ik niet zo goed...

      Mvg,Rita
      Geantwoord op 10-10-2017 om 23:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rita,

      als je het niet aandurft dan kun je het ook maar beter niet doen hoor. Het gaat n.l. ook best vaak mis. Maar als er b.v. verkeerd vet is gebruikt, moet alles eerst ook schoongemaakt worden. Is het een snaar, dan kan het altijd wel worden opgelost, maar zoals gezegd, is dat niet altijd even simpel. dat moet je wel aandurven. Maar opent de lade niet, kan het ook voorkomen dat deze nog vergrendeld blijft en het schijfje vast blijft liggen. dan zal deze toch open moeten, want dan is het echt tijd voor een kleine revisie.

      En zo ouderwets is het niet eens als je Videobanden overzet op een DVD, want dat zie ik toch echt nog wel vaker. Ik plaats bij meer modellen en dit is iets waar men een DVD recorder dus ook wel voor gebruikt.

      Maar doorgaans hou ik me het meest bezig met de HD decoders/PVR's van Humax. Voor dat bedrijf (Quantis electronics/Humax) verleen ik n.l. al jaren ondersteuning. Veel mensen stappen toch over op een PVR, alhoewel er alweer uitgebreidere systemen in de markt zijn.

      Mvg. Willem Geantwoord op 11-10-2017 om 01:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info