• Hallo,
    Ik heb altijd gewoon mijn opnames van HDD kunnen overzetten naar DVD-R schijfjes.
    En nu duurt staat er zodra de DVD in het apparaat zit, bovenaan het scherm opeens dat de DVD beveiligd is en kan ik er niets meer mee doen. Enig idee of ik ergens dat beveiligen kan stoppen?
    Alvast bedankt!

    groeten,
    Josine

    Gesteld op 25-10-2015 om 01:21 in forum Panasonic DMR-EH53 Misbruik melden
    • Dag Josine,

      Er wordt wel beweerd dat je die kopieerbeveiliging, want dar gaat het om, uit kan schakelen op de recorder, maar men vertelt dan niet hoe je dat doet en ik vind er niets van terug in het menu, dus naar mij idee kan het niet.

      Dat het eerst wel lukte kan wel kloppen, maar steeds vaker zie ik dat het nu niet meer lukt, en dat heeft simpelweg te maken met het feit dat men het (door)kopiëren wil tegengaan en er dus steeds vaker gebruik wordt gemaakt van kopieerbeveiligingen.

      Het is daarom raadzaam om opnames die je wilt bewaren direct op DVD te zetten, en niet eerst op de harde schijf.

      In feite lukt het dus nog wel om opnames op de harde schijf te zetten of op DVD, maar als die opnames eerst op de harde schijf worden gezet, ziet men het als doorkopieren als je deze daarna weer op DVD zet en dan treed de beveiliging in.

      Ik spreek binnenkort weer even iemand van Panasonic en zal het er dan eens met hen over hebben, maar daar zij de DVD recorder niet meer produceren is het soms wat moeilijk om nog info te verkrijgen.

      Maar ook met andere opname apparaten kun je tegen dit issue aanlopen.

      Ik ga eens kijken of je het kan omzeilen, maar vooral de laatste tijd zie ik dit steeds vaker en ik raad dan aan opnames direct op DVD te zetten en niet eerst op de harde schijf. Dat is eigenlijk de snelste oplossing.

      Maar je hoort nog even van me. In ieder geval is het wel handig de tip mee te nemen, want dan weet je zeker dat het lukt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 25-10-2015 om 02:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info