• weet iemand al wat je moet doen als er vermeld staat "gebruikersprofiel kan niet worden geladen" gebruik als enigste deze laptop dus geraak niet meer in programma's kom niet verder dan deze melding

    Gesteld op 10-10-2013 om 10:16 in forum Packard Bell EasyNote LV Misbruik melden
    • Beste ,

      waarom er zo weinig respons komt op uw vraag ligt waarschijnlijk aan het feit dat dit niet eenvoudig te herstellen is .
      Het register is namelijk beschadigd .
      En een register herstellen brengt altijd enig risico met zich mee.
      Maar toch wil ik u de oplossing even doorspelen.
      Schrik niet van de lange lijst om dit probleem te herstellen.
      Het ziet er namelijk ingewikkelder uit op papier dan dat het in werkelijkheid is .
      Veel succes ermee.

      Mvg. Erwtje@telenet.be


      Een beschadigd gebruikersprofiel herstellen


      Van toepassing op Windows 7



      Een gebruikersprofiel is een verzameling instellingen waarmee de computer eruitziet en werkt zoals u wenst. Dit profiel bevat uw instellingen voor bureaubladachtergronden, schermbeveiligingen, aanwijzervoorkeuren, geluidsinstellingen en andere opties. Gebruikersprofielen garanderen dat uw persoonlijke voorkeuren worden gebruikt wanneer u zich aanmeldt bij Windows. Wanneer u zich probeert aan te melden bij Windows en een foutbericht wordt weergegeven met de melding dat uw gebruikersprofiel mogelijk beschadigd is, kunt u proberen het profiel te herstellen. U moet dan een nieuw profiel maken en de bestanden uit het bestaande profiel naar het nieuwe profiel kopiëren.


      Voordat u een nieuw profiel maakt


      Het kan voorkomen dat Windows uw gebruikersprofiel niet juist kan lezen, bijvoorbeeld wanneer antivirussoftware bezig is met het scannen van uw computer terwijl u zich probeert aan te melden. Start daarom, voordat u een nieuw profiel gaat maken, de computer opnieuw op en probeer u opnieuw aan te melden.


      Nieuw gebruikersprofiel maken


      Als u een nieuw gebruikersprofiel wilt maken, moet u eerst een nieuw gebruikersaccount maken. Er wordt dan tegelijk met het nieuwe account ook een profiel gemaakt.

      De stappen die u moet volgen, variëren, afhankelijk van of de computer wel of niet tot een domein of werkgroep behoort. Als u hierachter wilt komen, raadpleegt u "To check if your computer is on a workgroup or domain" (Controleren of uw computer tot een domein of werkgroep behoort) in Wat is het verschil tussen een domein, een werkgroep en een thuisgroep?
      Alles verbergen

      Mijn computer maakt deel uit van een domein

      1.
      Open Microsoft Management Console door te klikken op de knop StartAfbeelding van de knop Start, mmc te typen in het zoekvak en op Enter te drukken.? Beheerdersmachtiging vereistAls u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.

      2.
      Klik in het linkerdeelvenster van de Microsoft Management Console op Lokale gebruikers en groepen.


      Als het item Lokale gebruikers en groepen



      Als Lokale gebruikers en groepen niet wordt weergegeven, komt dit waarschijnlijk doordat de betreffende module niet aan de Microsoft Management Console is toegevoegd. U kunt dit onderdeel als volgt installeren:
      a.
      Klik in de Microsoft Management Console op het menu Bestand en klik vervolgens op Module toevoegen/verwijderen.

      b.
      Klik op Lokale gebruikers en groepen en klik vervolgens op Toevoegen.

      c.
      Klik achtereenvolgens op Lokale computer, Voltooien en OK.


      3.
      Klik op de map Gebruikers.

      4.
      Klik op het menu Actie en klik vervolgens op Nieuwe gebruiker.

      5.
      Typ de gewenste informatie in het dialoogvenster en klik op Maken.

      6.
      Klik op Sluiten als u klaar bent.



      Mijn computer maakt deel uit van een werkgroep

      1.
      Open Gebruikersaccounts door achtereenvolgens te klikken op de knop StartAfbeelding van de knop Start, Configuratiescherm, Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht en Gebruikersaccounts.

      2.
      Klik op Een andere account beheren. Beheerdersmachtiging vereistAls u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.

      3.
      Klik op Een nieuwe account maken.

      4.
      Typ de gewenste naam voor de gebruikersaccount, klik op een accounttype en klik op Account maken.



      Bestanden naar het nieuwe gebruikersprofiel kopiëren



      Nadat u het profiel hebt gemaakt, kunt u de bestanden uit het bestaande profiel naar het nieuwe profiel kopiëren. Voor deze stap hebt u, het nieuwe account meegerekend, minimaal drie gebruikersaccounts op de computer nodig.
      1.
      Meld u aan met een ander account dan het nieuwe account dat u zojuist hebt gemaakt of met het account waarvan u de bestanden wilt kopiëren.

      2.
      Open de map Mijn documenten door te klikken op de knop StartAfbeelding van de knop Start en vervolgens op Computer. Dubbelklik op de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd (meestal is dit het C-station), dubbelklik op Gebruikers, dubbelklik op de map met de naam van uw account en dubbelklik vervolgens op Mijn documenten.

      3.
      Klik op Mapopties in het menu Extra.

      Druk op Alt als u het menu Extra niet ziet.

      4.
      Klik op het tabblad Weergave en klik op Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven.

      5.
      Klik ter bevestiging op Ja in het dialoogvenster Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen en klik vervolgens op OK.

      6.
      Ga naar de map C:\Gebruikers\oude_gebruikersnaam. Daarbij is C het station waarop Windows is geïnstalleerd en oude_gebruikersnaam de naam van het profiel waarvan u de bestanden wilt kopiëren.

      7.
      Selecteer alle bestanden en mappen in deze map, behalve de volgende:

      Ntuser.dat


      Ntuser.dat.log


      Ntuser.ini


      8.
      Klik op Kopiëren in het menu Bewerken.

      Druk op Alt als u het menu Bewerken niet ziet.

      9.
      Ga naar de map C:\Gebruikers\nieuwe_gebruikersnaam. Daarbij is C het station waarop Windows is geïnstalleerd en nieuwe_gebruikersnaam de naam van het nieuwe profiel dat u hebt gemaakt.

      10.
      Klik in het menu Bewerken en klik vervolgens op Plakken.

      Druk op Alt als u het menu Bewerken niet ziet.

      11.
      Meld u af en meld u vervolgens aan met het nieuwe gebruikersaccount.

      Als u e-mailberichten in een e-mailprogramma hebt, moet u de berichten en adressen uit dit programma naar het nieuwe gebruikersprofiel kopiëren voordat u het oude profiel verwijdert. Verwijder het oude profiel pas als u zeker weet dat alles goed werkt.


      Als het probleem niet wordt verholpen met deze procedure, neemt u contact op met de klantenondersteuning. Als u wilt zoeken naar aanvullende informatie over opties voor klantenondersteuning die op uw computer van toepassing zijn, klikt u op de knop StartAfbeelding van de knop Start, vervolgens klikt u op Help en ondersteuning en ten slotte klikt u op de koppeling Meer ondersteuningsopties die onder aan het Help-venster wordt weergegeven.
      Geantwoord op 10-10-2013 om 18:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info