• Net bij action gekocht. Model 73409. Poosje de binnen en buiten unit binnen naast elkaar gezet om te vergelijken. De buitentemperatuur klopt aardig. De binnentemperatuur geeft 2 graden lager aan! Merk dat als je display op licht zet dat het verschil terugloopt tot 1 graad. Te verklaren doordat het display warmte afgeeft. De binnen vochtigheid geeft 6% hoger aan dan buiten. Vrij waardeloos produkt dus. Kan het zijn dat de action afgekeurde partijen opkoopt?

    Gesteld op 14-11-2020 om 10:49 in forum Nor-tec Model 73383 Misbruik melden
    • Dank Voor Uw informatie . Action werkt natuurlijk met het opkopen van partijen daarom is het zo druk en heeft U ook Uw slag geslagen. Dit is wel een Huis en Tuin Product minder geschikt voor laboratoriums . Geantwoord op 30-12-2020 om 13:02

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Zit met hetzelfde verschillen zoals hierboven is beschreven.
      2 graden verschil is wel heel veel. Een halve graad verschil is nog acceptabel. Qua luchtvochtigheid zit er 8% verschil in.
      Heb in totaal vier weerstations, waaronder een laboratorium versie en deze voor de vergelijking eens naast elkaar gezet . Onderling zit er net 0.5 graden verschil in. Ook wat betreft de lucht vochtigheid zijn er geringe verschillen 2%.
      Kortgezegd; deze Nortec Model 73409 maakt t wel heel erg bont.
      Geantwoord op 9-3-2021 om 11:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ach, het is niet slecht. Had ooit een Cresta weerstation. In zwarte LCD. En de buitensensor bleekk niet tegen de regen te kunnen...
      Het klopt aardig. Buitentemperatuur geeft behoorlijk goed de temperatuur weer. Soms is ie even in de war en geeft ie 8 graden minder aan, met een dalende temperatuur, maar even later doet hij het weer goed.

      Voor 15 euro bij de Action, is dit zeker geen slechte keus.

      Als je het echt goed wil doen, kan je een Buienradar weerstation kopen met regenmeter, windmeter en barometer, maar die is 200 euro. Geantwoord op 19-5-2021 om 20:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Op zich is daar een simpele verklaring voor. De plaats waar de meter staat is van belang. Ik heb deze meter zelf tegen een tussenmur woon- en slaapkamer staan en daar wordt altijd een iets andere temperatuur aangegeven dan bijv. op de thermostaat van de CV die tegen een muur naast de gang is geplaatst of een andere meter op een andere plek in de woon kamer en zelfs ook nog een in de slaapkamer. Ik ben tevreden over het product, Geantwoord op 20-5-2021 om 09:49

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hoewel de vraag al uit 2020 dateert: ik bezit it weerstation inmiddels een jaar of 4 en heb er geen enkel probleem mee. Wel is het zo dat het verschil kan maken in meting waar de binnensensor is opgesteld Bij mij is er sprake van een klein verschil met de cv muurthermostaat die echter is bevestig op een koudere muur. Ik heb nog 3 temperatuurmeters ( in klokjes) en zie daar alleen maar verschil met ook waar ze geplaatst zijn. In de woonkamer geen verschil maar in de slaapkamer wel. indien ik ik de tussendeur dicht houd en daar de verwarming uit heb staan. De buitentemperatuur kan afwijken van de 'werkelijkheid' indien de sensor in het volle zonlicht staat en er geen enkele luchtstroom is bij de sensor. Bij mij klopt de buitentemperatuur ook met 'hetgeen andere thermometers aangeven mits ook op dezelfde plek geplaatst. (Het kastje van de sensor is zwart en dat betekent hoe dan ook opnemen van warmte door zonlichtstraling.) Geantwoord op 20-10-2023 om 17:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info