• Heb een D7100 camera, nu een flitser SB700 aangekocht, werkt niet LOS van de camera. Instellingen bracketing/flits enkel e1 in te stellen, de rest niet. wie kan mij helpen,

    Gesteld op 11-1-2017 om 10:29 in forum Nikon D7100 Misbruik melden
    • Ik ga uit van de veronderstelling dat je objectieven gebruikt van Nikon mét CPU en de SB700 normaal werkt als deze op de D7100 staat; laat alle (persoonlijke) instellingen van de e-reeks op standaard staan behalve e3 die je op commander-stand plaatst. Zet je SB700 met het ontvangst venstertje zo dat de ingebouwde flitser deze kan bereiken (minstens 60 cm en niet zeker verder dan 10m). Je moet wel weten hoe je de SB700 moet instellen als remote-flash.
      Je moet dat wel in de vingers krijgen want werken met master- en slave-flash is niet eenvoudig uit te leggen. Geantwoord op 11-1-2017 om 14:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank voor uw reactie,
      Mijn lens is een af-s nikkor 18-140. En bij instellingen komt bij e2-e3-e4-e5-e6-e7.de waarschuwing, optie niet beschikbaar bij huidige instelling of instelling van camera. Is mijn lens dan niet geschikt om blits sb700 op afstand te gebruiken?
      Alvast bedankt. Grt. Geantwoord op 12-1-2017 om 10:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als de lens in orde is , geen probleem.
      Tracht eerst de instellingen van e1 t/m e7 op standaard te zetten. Doe dat eventueel met de SB700 en indien dat niet werkt start dan met de ingebouwde flitser.
      Eerst moet dat in orde zijn en alle instellingen moeten juist staan.
      Toestel op S of M. Zie alle schakelaartjes na OP de lens én OP de camera.
      Zie na of je bij het indrukken van de uitklapknop voor de flits met de hoofdinstelschijf de instellingen juist hebt staan; zie terwijl je nog steeds op die knop drukt ook na of je met de secundaire instelschijf de correctie op 00 hebt staan (bijstellen kan later nog).
      Als alles naar behoren werkt doe je hetzelfde met de SB700 OP je camera.
      Dan zou je de instelling e3 moeten kunnen wijzigen naar commanderstand. Geantwoord op 12-1-2017 om 12:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hartelijk dank.
      Na een beetje zoekwerk, en uw uitleg, is het mij gelukt de instellingen aan te passen.
      Vele grt. Ludo. Geantwoord op 14-1-2017 om 14:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info