• Heeft een nefit hr-ketel een waakvlam? Dus verbruikt die ketel, ook als er geen gas gevraagd wordt voor verwarming of warm water, toch gas?
    Bij mij gebeurt dat. Volgens enexis zou er een waakvlam inzitten. Ik betwijfel dat. Het is een Nefit Topline hrc 25.

    Gesteld op 31-10-2022 om 15:53 in forum Nefit Ecomline HR Classic Misbruik melden
    • Nee, een Nefit heeft geen waakvlam.
      Maar als je denkt ik zet de thermostaat laag, Dan zit ik goed, dan heb je het mis.
      De ketel heeft een zelf ontstellende brander en deze houdt de boiler op themperatuur.
      Afgelopen voorjaar hebben we een P1 meter van HomeWizard geinstalleerd en daaruit bleek dat als we niet thuis waren en de thermostaat op uit stond, dat er toch nog 0,85 m3 aan gas verbruikt werd.
      Dit is opgelost door de stekker uit de ketel te trekken, dan is het verbruik 0!
      Maar dat kan natuurlijk in de winter niet!
      We zijn nu bezig om de boiler uit die ketel te krijgen.
      We hebben inmiddels een 80 ltr. elektrische boiler. Die gebruikt 1,8 kW per dag.
      Dat is met de huidige prijs zo'n 0,90 euro terwijl die Nefit boiler rond de 2,50 euro zit!

      Wordt vervolgd...... Geantwoord op 2-11-2022 om 10:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dank je. Maar de volgende vraag is dan: zit er in elke nefit ketel een boiler? Dan zou die dus meteen als je de warmwaterkraan open draait warm water moeten geven. Dat is bij mij niet zo. Geantwoord op 2-11-2022 om 15:20

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Niet alle ketels hebben een boiler.
      Alleen de comby types.
      Als er niet direct warmwater komt, kan dat verschillende oorzaken hebben.
      1e hoe langer de afstand tussen ketel en kraan, hoe langer het duurt voor dat het warme water bij de kraan is. En die afstand is de totale buis lengte daar tussen.
      2e Verder wat ook meetelt, is of die buis evt geisoleerd door een stuk muur of vloer loopt! Die koelt dat water nl ook af onderweg.
      3e En wat ook van belang is de diameter van die warmwaterbuis. Als er getapt wordt, moet eerst het afgekoelde water door het versere warme water eruit gedrukt worden voordat het weer warm uit de kraan komt. Hoe dikker de buis, hoe meer water hiervoor nodig is. Dus hoe langer dat duurt. Vaak wordt 15 mm buis gebruikt. Maar als dit buis van 12 mm zou zijn, dan scheelt dat precies de helft aan water en dus de helft aan tijd En er komt evengoed nog genoeg warmwater uit de kraan voor een wastafel of keuken blok. De binnen oppervlakte van een 12 mm buis nl is precies de helft van een 15 mm buis. Vandaar dat er voor een 15 mm buis dan ook 2x zo veel voornodig is. (een 22mm buis is 2x een 15mm buis)
      Voor een bad moet toch wel 15 mm gebruikt worden, anders kan het weer te lang duren voor dat het bad gevuld is. Geantwoord op 2-11-2022 om 16:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info