• Beste mensen,
    ik heb alle tracks verwijderd, de geschiedenis leeg gemaakt en alle adressen verwijderd.
    Toch krijg ik steeds de melding dat mijn dataschijf vol is. Maar ik kan dus niks meer verwijderen. Wie heeft de oplossing wat ik nu moet doen?

    Gesteld op 24-8-2022 om 23:41 in forum Mio Cyclo 505 Misbruik melden
    • Met openen bedoel ik aanzetten dan naar beheer gaan daar zie je dan de gereden ritten staan en daar dan de ritten verwijderen. Geantwoord op 25-8-2022 om 07:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat heb ik ook zo gedaan. Maar ook dan blijf ik dus de melding krijgen. Vandaar mijn vraag in dit forum.
      Wie kan mij helpen? Geantwoord op 25-8-2022 om 09:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb een Mio 505 meer, maar dan kan je nog wel naar mijn mening terug naar de fabrieksinstelling.
      Dan ben je wel echt alles kwijt, en hoe dat zou moeten kan ik dus niet meer nagaan. Geantwoord op 25-8-2022 om 13:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Installeer handleiding voor Mio, en daar kan je al hulp hebben maar als je door schrold krijgt je zeer veel antwoorden op op je vraag, ben verzekerd dat je het juiste zult vinden om je problemen op te lossen Geantwoord op 25-8-2022 om 13:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik had ook het probleem 'dataschijf bijna vol'. Ik heb de Mio aangesloten op een pc en in de 'Deze PC' in Windows de Mio data schijf geopend (bij mij E:). In het mapje Tracks heb ik een heleboel verwijderd, deze bestanden leken in mijn Mio al verwijderd te zijn maar stonden blijkbaar toch nog op de schijf. Hierna kon ik de Mio weer starten. Geantwoord op 1-6-2023 om 16:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info