• waterproof storing?

    Gesteld op 31-5-2012 om 12:56 in forum Miele w 5821 wps Misbruik melden
    • Hiervoor staat in het boekje, watertoevoer sluiten en bellen! De melding is afkomstig van de vlotter in de lekbak onderin de machine, die er puur tegen de waterlekkages zit. Echter in ons geval betrof het geen defect ( scheur in deurrubber of afvoer/toevoerslang ) maar puur door het langzaam opbouwen van water onderin de machine door verkeerd gebruik ( zeiknat de kleding uit de machine halen, waardoor het water langs het frontpaneel onderin de lekbak druip en/of het niet op de goede manier laten leeglopen van het filter onderin (door ongeduldigheid, te snel willen doen) waardoor er ook water in deze lekbak kan lopen...
      De oplossing is even simpel als het veroorzaken hiervan...
      Dit kan op de juiste manier, en op een iets minder nette manier )))
      De minder nette manier: Stekker natuurlijk uit het stopcontact, tap de machine af volgens de normale procedure van het filter, daarna kantel je het apparaat met twee personen zo ver voorover zodat het meeste water uit de lekbak stroomt, min 45 graden, of beter nog, leg hem gewoon even op zijn voorkant (ja, uw vloer wordt nat maar het zijn geen liters hoor) let op de lengte van de afvoerslang !! Na terugplaatsing van de machine zal deze het waarschijnlijk gewoon weer doen.
      De goede en juiste manier: demontage van gehele frontpaneel met deur.
      Ontgrendel de deur, elektrisch dan wel met behulp van de gele trek stip bij het filter, en haal de stekker uit het stopcontact. Haal de veer die rond het deurrubber zit van zijn plek en trek het rubber los van het metaal. Aan de onderkant van de deuropening zit een bout met een groot kopje, haal deze los met een Torx sleuteltje maat T27, en verwijder ook de twee boutjes (met kunststof ringetjes) van het deurslot maatje T20... Nu zitten er nog twee andere boutjes verstopt achter de schuine kunststof dorpel geheel onderaan het frontpaneel, deze kunststof dorpel kun je er gewoon af klikken, het is even rommelen waar je hem lekker beet kunt pakken, maar hij kan er vrij gemakkelijk af als je hem met de hand geheel buiten aan beetpakt en achterover probeert naar je toe te trekken. Daar achter zie je de twee kleine boutjes in het frontpaneel zitten... verwijder deze en laat het frontpaneel rechtstandig naar beneden zakken... Nu het frontpaneel geheel weg is, kunnen we de lekbak leegzemen... de flotter is het ronde witte ding onderin met de twee zwarte draadjes eraan!!! als de lekbak leeg is, draaien we de flotter "tegen de klok in" los !! Dit is maar een korte slag !!! Schud hem leeg, beter nog blaas hem droog, voor de werking is leegschudden voldoende hoor. Mocht je hem schoon/droog vegen met een doek, let dan op het hele fijne rubber afdichtings rubbertje onderop de flotter, deze zorgt voor een lekvrije lekbak !!! Monteer alles weer in omgekeerde volgorde , waarbij men even moet opletten op de positie van de gele trekstrip om de deur te openen !!!
      Veel succes !!
      Allan Geantwoord op 21-1-2014 om 16:48

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info