• Wij hebben met onze Megasat. nergens ontvangst. mogelijk moeten wij hem uploaden, maar hoe moet dat

    Gesteld op 16-7-2016 om 10:16 in forum Megasat Campingman Portable Twin Auto Skew WSTA-PT100PMS Misbruik melden
    • Hallo, Ik heb om dit straks in mijn vakantie te voorkomen contact gezocht met de leverancier waar ik een aantal jaren geleden mijn Megasat heb gekocht, Deze gaf aan dat er inderdaad een upgrade nodig is. Standaard zoekt de Megasat namelijk de Astra 1 satelliet op maar je moet voortaan de Astra 3 hebben. Dit upgraden kun je laten verrichten via de firma waar je de Megasat hebt gekocht of via een caravandealer. Mijn box, welke in de caravan zit, zal naar Groningen gestuurd worden. Als je wilt weten welk bedrijf dat is moet je even contact opnemen met ACB caravans te Almere 036 5400909. De kosten bedragen 35 euro. Geantwoord op 18-7-2016 om 08:27

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Wij hebben dit ook laten doen na 2 jaar geklooi maar het heeft niet lang geholpen. krijgen de megasat niet van asrta1 naar 3.
      Nu een volautomatische Traval Vision R6 losse schotel en hele vakantie in Frankrijk prima ontvangst gehad. Binnen 2 min. Vindt schotel zelf de satelliet die je programmeert. Geantwoord op 18-7-2016 om 10:33

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hallo Allemaal voor de gene met een campingman het volgende via een telefoontje en mailtje de SD Programmer aangevraagd voor ongeveer 63 euro daarna de update geinstaleerd via de website van Megasat en geupload naar het besturingskastje en hoi hoi binnen een minuut deed alles het weer .
      voordeel van zelf zo een kastje is dat als canal+ weer begint te klooien je het zelf kan oplossen.

      En van Megasat een zeer snelle levering binnen een week Geantwoord op 19-8-2016 om 15:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info