• Wij komen niet meer in het instellingen scherm omdat hij een paswoord vraagt alleen admin werk niet en resetten werkt ook niet.

    Gesteld op 23-8-2015 om 18:28 in forum Maginon IPC-1A Misbruik melden
    • gevonden op internet. Let op bij stap 7. Deze staat niet in de beschrijving
      Installatie van Maginon Camera (ALDI)
      Vooraf: als je al hebt zitten knoeien met de camera en het werkt niet, dan even resetten met het resetknopje op de onderkant, zodat hij weer de oorspronkelijke instellingen heeft.
      Stap 1: installeer het programma “Supra IP Cam” van de CD op je computer.
      Stap 2: sluit de IP-camera aan op het netwerk met de utp-kabel en zet er stroom op. Na een paar tellen gaat de camerakop bewegen. Wacht tot de camerakop stil staat.
      Stap 3: start het programma Supra IP Cam op de computer en klik op “Zoeken Starten”.
      Stap 4: Als hij gevonden is, klik op Browser. Log in met admin en zonder password.
      Stap 5: Klik op instellingen en daarna op het icoontje voor netwerk instellingen. Controleer of er een vinkje staat voor DHCP en poort is 80. (Dit is de standaardinstelling)
      Stap 6: Nu eerst het draadloze deel aanpassen: klik op instellingen en daarna op het icoontje voor draadloos instellingen. Klik daarna op “zoeken”. Zet een bolletje achter de naam van je eigen netwerk. En kijk wat de soort codering is. Verander de regio in Europa en vul bij PSK (Pre-Shared Key) het wachtwoord van je netwerk in. Klik op opslaan.
      Stap 7: Zet de cam uit (stroom eraf) en maak de utp-kabel los. Sluit het programma Supra ip Cam af.
      Stap 8: Zet hem weer aan en wacht weer even tot de kop niet meer beweegt.
      Stap 9: Start het programma Supra Ip Cam opnieuw en laat hem weer zoeken naar de camera. Als alles goed is gegaan moet de camera (nu draadloos) worden gevonden. Noteer het ip-nummer!
      Stap 10: Nu moet de camera binnen het netwerk werken. Zo niet, dan stap 1 t/m 9 opnieuw nalopen. Als hij nu draadloos werkt, dan kunnen we verder gaan met het instellen voor buiten het huis-netwerk. Hiervoor noteren we het ip-nummer (bijvoorbeeld 192.168.1.100). Dit is toegewezen door de DHCP-server en het zou een volgende keer een ander nummer kunnen zijn. Dat wil je niet, dus we gaan eerst een vast ip-nummer geven. Dit moet in dezelfde reeks zitten als de andere ip-nummers van het netwerk, dat betekent dat de eerste drie getallen hetzelfde moeten zijn als het ip-nummer wat is toegewezen. In het voorbeeld dus 192.168.1. Het vierde nummer mag je zelf kiezen (van 2 tot 255). Kies bijvoorbeeld 200. Het ip-nummer is dan dus 192.168.1.200 (met de punten ertussen).
      Om dit in te voeren start je weer het programma Supra IP Cam. Klik op start zoeken en als de camera gevonden is, klik je op op de knop Adres. Haal het vinkje bij DHCP weg en verander het vierde getal van het IP-adres in 200. De rest laat je zoals het is.
      Zet de poort op 8081 (i.p.v. 80) en klik op Toepassen en herstart de camera.
      Stap 11: Via het programma Supra ip Cam moet de camera weer gevonden worden, maar nu heeft hij een vast ip-adres. Hij kan ook rechtstreeks in de browser worden gevonden door in de adresbalk het ip-adres met het poortnummer op te geven. Dus 192.168.1.200:8081 (Dubbele punt tussen het ip-nummer en de poort)
      Stap 12: Registreer je nu op de site Klik op deze LINK. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam bijvoorbeeld henk wordt de basis voor je domeinnaam. Die wordt dan henk.supranet.net
      Stap 13: Nu moet er op de router de poort goed worden doorgestuurd en wel naar de camera. Ergens in het menu van de router is port-forwarding in te stellen. Dit wordt even zoeken. Het kan staan bij advanced settings of bij instellingen voor spellen, of iets dergelijks. Dat hangt van het merk router af. Hier moet worden ingesteld dat communicatie met de ip-camera (192.168.1.200) via poort 8081 moet gaan. (meestal moet een reeks van.. tot worden ingesteld, maar dat wordt dus nu van 8081 tot 8081) Type BOTH. Sla dit op. (klik op opslaan)
      Stap 14: Ga nu naar Klik op deze LINK en log in.
      Stap 15: Open de browser en zet je domeinnaam in de adresbalk. (henk.supranet.net) Als alles goed is kom je nu weer netjes op de camera uit (inlogscherm).
      Stap 16: Ook je externe ip-adres kan ongewild veranderen, en dan werkt het geheel weer niet. Daarom moet bij de instellingen van de camera nog worden ingesteld dat dit automatisch wordt opgevangen. Dat doe je door weer de camera te openen, inloggen met admin en klikken op instellingen, klik dan op het icoontje voor DDNS-instellingen. Daar vul je in het eerste vakje je gebruikersnaam van supracam.net in (henk), je gekozen wachtwoord en je domeinnaam (henk). Weer de camera opnieuw starten en dan is de camera ook van buitenaf te benaderen. (met je mobiel of met een computer in een ander netwerk).
      Tot slot: Ik heb niets geschreven over wachtwoord voor de admin of het toevoegen van een andere gebruiker, maar dat lijkt mij geen probleem. Ik heb wel het advies om een tweede administrator te maken met (ook) een sterk wachtwoord. Tenslotte is je camera nu via internet door iedereen te benaderen, dan je moet dus een goed wachtwoord gebruiken. Voor je smartphone kun je een gebruiker maken met wat minder rechten (operator). Geantwoord op 13-7-2016 om 12:20

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info