• Hallo
    Al enige tijd in het bezit van een 801 nu alles veranderd naar HD maar gebeurt er het volgende iedere x springt hij uit en op de tv de melding controleer kabels etc menu en overige functies zijn niet bruikbaar... Wie heeft de oplossing voor ons ?
    Groet erik

    Gesteld op 1-4-2016 om 21:21 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Wij maken gebruik van een schotel die automatisch zich richt. Het gaat soms 15 min goed soms 5 uur maar dan valt hij weg en kan je lang wachten voor herstel.
      Zou dat een oorzaak kunnen zijn of miss toch iets anders ?

      Grt erik
      Geantwoord op 4-4-2016 om 15:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je zou natuurlijk - als die melding over kabels controleren ed. komt - onder > Menu > Installatie > Antenne instelling ... eerst de sterkte van je Antennesignaal eens kunnen controleren. Als dat ver onvoldoende is, ligt het vrijwel zeker aan de schotel(stand) of weersomstandigheden. Geantwoord op 4-4-2016 om 16:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • besten, ik ben helemaal geen specialist, maar mss een TIP : ik was pas verhuisd, en had de schotel (ter test) gewoon op de grond gezet (waar de vorige eigenaar zijn schotel had geinstalleerd). Toeval? ik had signaal. Maar terras werd heraangelegd, dus antenne deftig installeren, dwz (dacht ik) HOOG, en natuurlijk vrij zicht. Ik rekende wel met de "overhang" van het dak, bleef er zo'n bijna 2m onder, en boorde alles vast. Zocht eerst zelf signaal, maar "NIKS" dus een installateur erbij gevraagd, met digitaal richter. "werkt"/"werkt niet" was 't resultaat. "bizar, nooit meegemaakt" was zijn antwoord, en "probeer 'ns 'n ander plek". Dat deed ik, slechts 1m naar beneden! Zonder enig "naregelen" had ik direkt signaal!!! (hij is het wel komen nameten en "zijn ongeloof checken", zeker?;-) )Enkele mogelijke redenen : metaal in de muur??? in de grond (is uitgegraven voor terrasheraanleg, dus "diep"in de grond?)??? OF : ZINK DAK REGENGOOT !! is maar een idee, niet alleen vrij zicht, maar ook direkte omgevingselementen!!! Geantwoord op 4-4-2016 om 17:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • O, ja, effe erbij nog vermelden : heb de dubbele LNB gewisseld voor een ENKELE. Dit eigenlijk omdat TV Vl hun "versterking"signaal heeft veranderd. (heeft men mij zo uitgelegd!) Sindsdien (+zie vorig antwoord!) ook bij slechtere weersomstandigheden GEEN PROBLEMEN MEER MET DE ONTVANGST!!! Geantwoord op 4-4-2016 om 17:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dank voor alle reacties !

      Echter mijn schotel zit op mijn caravan gemonteerf dus geen mogelijkheid voor hoger lager etc

      Heeft iemand een precieze instelling locatie beschikbaat voor astra 3
      (Bij astra 1 voorheen altijd perfect signaal tot in spanje aan toe ) Geantwoord op 4-4-2016 om 18:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Probeer nog eens de loop-out poort inplaats van de antenne ingang. Dit is een onversterkte poort en het kan zijn dat de automatische antenne teveel signaal opvangt. Dit verminder je dan door de andere poort te gebruiken. Dit heeft al vaak gewerkt voor mensen met grote schotels in het buitenland. Het is het proberen waard. Geantwoord op 5-4-2016 om 21:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info