• Ik heb een WD 2TB (met externe adapter) harde schijf aangesloten en geformateerd door de ontvanger zelf. Dit werkt tot vandaag perfect. Inmiddels zit de HD voor een kwart vol, dus ong 450 MB. Sinds kort duurt het laden van de langfilmlijst al erg lang. En sinds vanmiddag wil ie helemaal niet meer opmnemen en geeft aan: "Probleem bij opdracht" . Als ik nu de filmlijst laadt geeft hij slechts 15 willekeurige opnames weer, ik mis dus 90% van mijn bestanden!! Als ik de HD aan de pc aansluit blijken de opnames toch nog wel op de schijf te staan.
    Wat kan ik doen zodat ie weer opneemt en al de reeds opgenomen programmas weer weergeeft. ???
    (heb de stekker al uitgehaald terwijl ie aanstaat maar geen verschil. ) Softwareversie V0.15, 2.10a

    Gesteld op 5-4-2015 om 19:40 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Uw harddisk is nu geformateerd in FAT32 wat noodzakelijk is om te kunnen opnemen met je M7 SAT801.

      Waar je wel voor moet opletten is dat je bestanden nooit groter mogen zijn dan 4GB in FAT32 formaat. Als je opnames van meer dan 2uur hebt zou het wel kunnen gebeuren dat je de 4GB overschrijdt en hierdoor in de problemen komt.
      Als je de harddisk op je PC hebt aangesloten controleer eens hoe groot je bestanden zijn.

      Google eens naar "max grootte bestand in FAT32 formaat".

      Formateer je harddisk NIET naar" NTFS formaat" hier mogen de bestanden wel veel groter zijn maar je M7 SAT801 kan dit formaat niet verwerken.

      E.M. Geantwoord op 5-4-2015 om 22:49

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Veel dank voor snelle reactie! Helaas heeft het voor mij niet geholpen hoewel ik inderdaad één bestand van 5,4 GB heb gevonden (dus ik blij...) en verwijderd via de pc. echter blijft in de prullenbak dezelfde map achter (die welliswaar als lege map wordt aangegeven) maar kan ik niet definitief verwijderen. "bestand beschadigd." ('alleen lezen' staat niet aangevinkt ) Waarschijnlijk lukt wel verwijderen via de ontvanger maar die geeft nog steeds slechts 8 bestanden weer. tsja.... wat nu.
      Usb kabel al vervangen maar helpt niet.
      Wil eerst proberen om fabrieksinstellingen toe te passen. Kan dat zonder gevaar? ik bedoel als de softwareupdate straks gedelete is doet ie dan niet per ongeluk mijn HDD opnieuw formatteren of zo?? Geantwoord op 6-4-2015 om 17:06

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • @ 6-4-2015
      Fabrieksinstellingen uitgevoerd zonder resultaat. Overigens blijft de software-update V0.15 2.10a gewoon behouden als je dat doet.
      Kan nog steeds niets meer opnemen. blijft melding geven "Probleem bij opdracht" . Denk dat ik maar ga bellen met CanDig. Geantwoord op 7-4-2015 om 15:32

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Probeer de gemaakte opnames op de PC in 1 andere map te zetten bijvoorbeeld April2015
      daarna de Schijf weer aansluiten en de ontvanger even van de stroom en weer aanzetten.

      Dit zal het zoeken op de schijf versnellen, de oude opnames kunnen via de nieuwe Map worden bekeken.

      oorzaak van het probleem kan zijn dat tijdens Pause TV de onvanger van de stroom is gezet. Geantwoord op 8-4-2015 om 12:57

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • @hierboven..dank voor reactie. Ontvanger van de stroom als ie uitstaat neem ik aan. Dat heb ik gedaan, ook map aangemaakt en alles ingezet muv aantal bestanden die onmogelijk te verplaatsen zijn. Ontvanger geeft nu geen enkel bestand meer weer. Heb getest of ie opneemt op een usb-stick en dat gaat prima. Heb ook een opname overgezet van de fail-HDD op die usb stick en dat wordt ook prima herkent. Blijkbaar is er dus een fout opmname-bestand aangemaakt waardoor alles in de soep is gelopen. Ik geef nu alle andere pogingen op en ga gewoonweg al de goede bestanden handmatig via pc overzetten op een andere harde schijf. Daarna de HDD opnieuw formatteren en de bestanden weer handmatig terugzetten met uitzondering van die mappen waar blijkbaar een fout in zit. De harde schijf heeft overigens geen fouten of bad sectors volgens pc.
      iedereen bedankt voor reacties.
      Geantwoord op 9-4-2015 om 23:27

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info