• Bij het opnemen van een programma neemt de m7 steeds maar 1 minuut op.
    Wat kan ik daar aan doen?

    Gesteld op 30-10-2016 om 13:16 in forum M7 DSR8141 Misbruik melden
    • als Uw toestel onder waarborg/garantie valt het binnen brengen en liefst vervangen door een beter,dit is een veel voorkomend probleem bij dit type.
      zo niet neem je best contact met je tv aanbieder om een schema voor reset te krijgen,opgelet dit is geen definitieve oplossing,meestal moet je dit wekelijks herhalen.
      Veel succes Geantwoord op 30-10-2016 om 18:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Omruilen is meestal niet nodig. Om te kunnen opnemen is goed signaal nodig op beide kabels.
      let op, met de DSR8141 heb je echt 2 kabels nodig die naar de schotel gaan.
      Lijkt er dus op dat 1 van de 2 kabels niet goed is verbonden? Geantwoord op 7-11-2016 om 14:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • zelfs bij een goed signaal doet hij dit regelmatig,neemt ook vaak zonder geluid op,er zijn geen oplossingen voor deze problemen volgens de specialist installateur en Tv Vlaanderen ,M7 heeft nu een nieuw toestel misschien is dit beter,bij een omruiling kan men vragen om het nieuwe te krijgen Geantwoord op 7-11-2016 om 23:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb hem al jaren in gebruik zonder al te veel problemen. Opnemen gaat eigenlijk altijd goed. Alleen teletekst heeft haperingen af en toe. Opnames zonder geluid kan komen door het veranderen van de instelling van PCM/AC3 in het menu. Bij sommige zenders zoals ZDF HD meen ik moet je handmatig het geluidskanaal aanpassen bij het afspelen.
      In het begin had ik maar 1 kabel aangesloten, dan is de ontvanger voor opnemen niet te gebruiken, met 2 kabels naar de schotel geen problemen meer gehad. Geantwoord op 11-11-2016 om 13:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Opnames zonder geluid komen voor op alle zenders net als 1 minuut opname,mijn toestel is aangesloten en afgesteld door een specialist installateur van Tv Vlaanderen en nog zijn er problemen, volgens hem ligt de fout bij Philips de ontwerper van het toestel,ik heb zelfs een nieuw toestel gekregen met identiek dezelfde problemen,het vorige model 8121 had deze euvels ook Geantwoord op 11-11-2016 om 17:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info