• Sinds update van vorige week (Kia Rio) kunnen we geen adres meer invoeren in de navigatie. De navigatie is alleen nog bruikbaar voor reeds bekende adressen (zoals adres). En dat terwijl we voorafgaand aan de apk hadden aangegeven geen update van de navigatie te willen.
    Meer mensen met dit probleem? Of iemand een oplossing?

    Gesteld op 14-7-2021 om 18:54 in forum Kia Navigatie Misbruik melden
    • Probleem is herkenbaar. Ik ervaar het zeker niet als een update. Navigeren op postcode lukt veelal wel evenals naam van bedrijf/organisatie. Wil je bijv. naar Albert Heijn Rijnstraat te Amsterdam, dan vul je in “Albert Heijn Amsterdam”, vervolgens krijg je alle locaties van AH in Amsterdam, je kunt dan jouw winkel kiezen uit een lijst van ca. 100 AH’s. Mij werd geadviseerd een klacht in te dienen bij de bij de importeur. Gedaan, maar daarna niets meer gehoord. Terugzetten naar de vorige versie is niet mogelijk zo is mij verteld. Geantwoord op 14-7-2021 om 20:07

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ze doen er niets aan. Vandaag gebeld met KIA-Nederland en een e-Mail gestuurd, met waardeloze reactie; Beste relatie,
      Er is een reactie geplaatst op uw vraag:
      Geachte heer Kochheim,

      Dank voor uw bericht richting Kia Nederland. Vervelend om te vernemen dat u niet tevreden bent over de navigatie update in uw Kia. Kia doet er alles aan het product te verbeteren, helaas kan Kia Motors niet de update maken die voor elke gebruiker naar wens is.

      De fabrikant stelt deze update ter beschikking. Wij hebben bij de fabrikant aangegeven dat veel Kia-rijders niet tevreden zijn over deze update omtrent het invoeren van een adres. Helaas is niet bekend of en wanneer de fabrikant deze eigenschappen in een nieuwe update gaat wijzigen. Kia Nederland heeft hier, naast het verstrekken van ervaringen van Kia-rijders richting de fabrikant, geen andere invloed op.

      Om het adres versneld in te voeren, adviseer ik u de postcode en het huisnummer in te vullen. Gebruik hierbij de volgende notatie 1234 XX 0. In het buitenland dient het volledige adres ingevuld te worden volgens het volgende patroon: straat (spatie) huisnummer (spatie) stad (spatie) land.
      Vervolgens kan het navigatiesysteem het adres vinden.

      Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.
      ________________________________________
      Uw laatste bericht:

      Sinds 8 augustus 2020 in het bezit van een nieuwe Picanto GT-Line

      Kenteken J-900-HV

      100% tevreden, MAAR…..

      Vorige week mijn 1e beurt gehad met tevens een update van mijn navigatie systeem.

      Echter, deze update is verschrikkelijk slecht en niet te gebruiken.

      Voorheen (2020) kon je op “ADRES” klikken en de eerste letters van de stad en straatnaam intikken, waaruit je een keuze kreeg, waarop je
      kon klikken.

      Dat werkt echter totaal niet meer. Je krijgt nu (na intikken van een stad) rechts op het scherm enkel POI’s te zien. Daar heb ik dus niets
      aan.

      Of je moet LETTERLIJK alles goed intikken, zoals (voorbeeld) BURGEMEESTER VAN DE LINDELAAN
      [Klik op deze LINK] 14, NIEUWERKERK AAN
      DEN IJSSEL

      Eén leertje fout, en het wordt niet herkend!

      Volgens de verkoper van mijn auto speelt dit probleem al circa 4 maanden (sinds de laatste update dus).

      Net ook gebeld naar KIA-Nederland, maar zij konden mij geen oplossing geven, c.q., wanneer dit probleem verholpen kan worden.

      Wèl was dit probleem hen (jullie) bekend.

      Aangezien ik deze (duurste) uitvoering heb genomen, o.a. voor een goed werkende navigatie, bevreemdt mij dit ten zeerste.

      Ik vraag U ook zo spoedig mogelijk antwoord op dit probleem, echter niet als antwoord “wij weten ook niet wanneer het verholpen is, c.q.
      een nieuwe update er is.”

      Ik heb de navigatie dagelijks nodig, dus wens/eis dan ook een goed werkende.

      Mocht een nieuwe (goede) update niet op tijd beschikbaar zijn, dan vraag ik het volgende:
      Mijn KIA dealer hier in Alkmaar (STERN) heeft geen “oude” update meer, immers de nieuwe heeft de oude overschreven op hun stick.

      Ik zou het zeer op prijs stellen, dat jullie mij dan per post een stick opsturen met de vorige versie, dus die van 2020, zodat ik weer een
      goede en bruikbare navigatie heb.

      Deze update werkt echt voor geen meter, wat ik ook al voorbij zie komen op meerdere KIA forums op internet.

      Nogmaals, 100% tevreden met de auto, als met de dealer (die kan er ook niets aan doen immers), maar ik eis wel een oplossing.

      Graag respons op deze e-Mail.

      Met vriendelijke groet,

      Harry Kochheim.

      Geantwoord op 9-8-2021 om 16:49

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info