• Beste mensen ik heb in 2022 Jaga Strada radiatoren laten plaatsen (vervanging traditionele radiatoren) en ik heb een vraag over de “doorstroming”.
    Zij zijn namelijk flink hoorbaar in de huiskamer als de warmtepomp aanspringt en dat is best storend.
    Hoor dat dit een gevolg kan zijn als er teveel wordt “geknepen” (en in de keuken hoor ik hem ook niet). Het debiet van de warmtepomp heb ik al verlaagd van 18 naar de minimale waarde van 15 maar dat helpt nog niet helaas.
    Daarom zou ik de toevoer van warm water door de radiator wat willen vergroten omdat dit tevens de betere warmteverdeling in huis ten goede komt.
    Graag jullie advies hoe ik dat kan doen (ben zelf beslist handig alleen ik ken dit systeem nog niet).
    Reden om het zelf te doen is omdat mijn installateur helaas is overleden en zijn bedrijf gestopt.
    Hoor graag een passend advies, alvast enorm bedankt!

    PJ

    Gesteld op 13-10-2022 om 12:18 in forum Jaga Strada Misbruik melden
    • Wij hebben hetzelfde probleem. 2 Jaga Hybrid ventilo-convectoren ruisen enorm, maar dan ook echt enorm storend luid in onze ruime living. Het is verschrikkelijk. De installateur weet ook niet wat het probleem is, en heeft al wat geprobeerd met drukverlagen en pompdebiet en van die dingen, maar we blijven wel zitten met het probleem. Er staat nog een derde, grote verticale Jaga Vertiga 200 in de living. Die hoor je helemaal niet. Die werkt perfect. We zijn overgeschakeld van gascondensatieketel naar warmptepomp lucht water met ventio-convectoren. En daar hebben we heel veel spijt van. Moest iemand een oplossing weten, we hebben daar heel veel voor over! Johan Coenegrachts, Riemst Geantwoord op 12-2-2023 om 21:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info