• Wij hebben een Kli-max2 HR42 CW6 van 8 jaar oud. Sinds gister geen warm tap water meer. Dus geen warm water uit kranen en Douche. De verwarming werkt wel en beter dan ooit tevoren. Ook helemaal geen foutmelding. Monteur is langsgekomen die Itho had gebeld en kwamen tot de conclusie dat het de tapspiraal was die vervangen moest worden. Inclusief arbeidsloon stond dit bijna gelijk aan een nieuwe ketel. Heeft iemand een soortgelijk probleem gehad en was daar een andere oplossing voor? Ketel werkt verder goed en als je warm water vraagt slaat hij ook aan met de normale meldingen in het display. Hoop dat iemand hier wat over weet.

    Gesteld op 4-2-2021 om 13:28 in forum Itho Kli max 2 Misbruik melden
    • Doet de flowmeter van het watercircuit het nog goed? Meestal hapert deze eerst voordat er echt niets meer gebeurd.
      Werkt de driewegklep naar behoren?
      Temp sensoren nog op hun plek?
      Als er warm CV water is en dit komt snel in de radiatoren dan zal de pomp het nog doen en de tapspiraal is statisch en zal zo snel niet kapot gaan.

      Als je deze CW6 capaciteit nodig hebt kan je geen andere ketel vinden die zo klein is door alle nieuwe regels (en veel zuiniger worden ze helaas ook niet). Goed inspecteren kan de moeite waard zijn. De meeste onderdelen als een flowmeter zijn eenvoudig zelf te vervangen en niet zo duur. Pomp en driewegklep zijn minder leuk. Donor ketels zijn ook nog een optie, maar daar is wel een beetje geluk bij nodig. Geantwoord op 4-2-2021 om 13:56

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ja de flowmeter werkt nog goed. De driewegklep weet ik niet en zou ook niet weten hoe dat te controlleren maar ik zal een poging doen. Bedankt trouwens voor het snelle antwoord. Geantwoord op 4-2-2021 om 15:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb nog een een 3 wegklep liggen van ITHO, mocht u belangstelling hebben, wil ik u wel een foto sturen van deze klep!
      Gerard Geantwoord op 4-2-2021 om 20:12

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste,
      Hoe kan ik zien of de 3 wegklep stuk is? De verwarming doet het maar warm water niet uit de kraan. Geen foutmelding en bij vraag naar warm water slaat de ketel gewoon aan en geeft hij op het display ook de normale meldingen. Geantwoord op 5-2-2021 om 15:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Probleem opgelost. Volgens de monteur was het filter verstopt bij de schroef van de magnetietfilter die aan het tapspiraal hangt. Maar deze schroef had corrosie en wilde hij er niet afhalen omdat hij aangaf dat het dan af zou breken dus vandaar dat de tapspiraal vervangen diende te worden. Toch geen goed gevoel want van de ene op de andere dag opeens geen warm water meer en zou het een filter zijn die dicht slipt dan zou het volgens mij geleidelijk aan moeten gaan. Maar goed. Corrosie weggeschuurd en open gedraaid. Geen verstopping. Aanvoersensor er af gehaald en daar ook de leiding een beetje opgeschuurd en warm water was er weer. Toch voel je je dan als leek niet fijn dat een monteur samen met Itho die hij gebeld had tot de conclusie komen dat de tapspiraal vervangen moet worden maar dat je beter een nieuwe ketel kan aanschaffen.Wat wel gek is dat het systeem totaal geen foutmelding geeft in dit geval. Geantwoord op 5-2-2021 om 16:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info