• Getracht wordt om de Ionscanner op een windows XP laptop de installeren.
    Tijdens het "kalibreren" van de ion slide 2 pc scanner wordt de melding: "Bandbreedte van de USBcontroler overschreden, onvoldoende bandebreedte beschikbaar voor de 3,5mm Film scanner". Hoe dit op te lossen?

    Gesteld op 8-7-2021 om 16:48 in forum Ion Slides2pc Misbruik melden
    • Er zijn USB-poorten versie 2.0 en 3.0. Met een wit of een blauw randje. Een 'lagere' stekker werkt denk ik wel met een hogere poort, maar kan zomaar uitvallen (zoals mijn oude toetsenbord doet bij mijn nieuwe PC). Een 'hogere' stekker (van een nieuwer apparaat) in een 'lagere' poort zal nog meer kans op problemen geven. Dat heeftvte maken ket die bandbreedte - hoeveel bits tegelijk, of zo. Moderne laptops zullen wel beide poorten hebben.
      Ik weet het niet precies, maar probeer eens een andere poort op je laptop uit. Geantwoord op 8-7-2021 om 16:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Mogelijk dat mijn XP laptop v.w.b. USB aansluiting verouderd is. Daarom tracht ik de scanner om mijn Windows 8.1 pc te installeren. Daarbij krijg ik de melding: “Cannot find scanner, please connect 35mm film connector. Ik heb nu ook weer diverse USB aansluitingen geprobeerd. Ik zie tijdens deze pogingen in de werkbalk wel een “vakje groen vollopen. Maar helaas. In het “Calibrate-scherm”, in 1 select device blijft 35mm film scanner “vaag” weergegeven. In “apparaten en printers” word, met een uitroepteken, de 35mm film scanner wel aangegeven. Door “problemen oplossen” wordt uiteindelijk aangegeven dat het stuurprogramma’s hiervan ontbreken. Ook met “stuurprogram” online zoeken heeft géén resultaat. Zijn de vereiste stuurprogramma’s als “zip-bestand” te downloaden? Geantwoord op 8-7-2021 om 18:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Mij was bekend dat de Ion slide 2 pc onder XP geïnstalleerd kon worden. Maar toch een poging gedaan in de hoop dat er een stuurprogramma voor 8.1 zou kunnen zijn. Helaas. Overigens heb ik de indruk dat er weinig Pc’s met Windows XP zijn die deze scanner kunnen gebruiken gezien het aantal onderstaande vragen/ problemen vragen, sinds 2012. Vreemd dat de producent van deze scanner blijkbaar geen oplossing hiervoor heeft geboden. Geantwoord op 9-7-2021 om 17:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info