• wij hebben een intergas hre 28/24 en met enige regelmaat hebben wij een storingscode 11. de afgelopen maanden (warme zomer) heeft hij alleen maar warm water geleverd, en als hij in storing schiet, is het vrij vaak ca 1 minuut NA het douchen. je hoort soms een tik bij de radiator alsof iemand met een steeksleutel tegen een CV leiding slaat. (maar soms gebeurt het ook tijdens het douchen dat hij in storing schiet)

    ik heb S1 en S2 losgekoppeld en gemeten, en koud waren ze zo rond de 12 Kohm en nadat ik even de warme kraan had open gehad en opnieuw ging meten was S1 zo rond de 1,5 Kohm en S2 6,7 Kohm.

    Tevens denk ik dat de ketel te heet wordt in het begin (warm water bedrijf). we hebben een vrij nieuwe Grohe cooltouch thermostaat kraan in de douche, maar in het begin is het douche water te heet, en moeten we de kraan kouder zetten, en na 1 a 2 minuten koelt het water af, en moeten we de thermostaat kraan weer warmer zetten....
    ik zag dat de kraan max 60 graden water aangeleverd hoort te krijgen, en ik heb als probeersel de ketel ingesteld op 52 graden, maar het douche water blijft te heet in het begin.
    mijn eigen idee is dus dat volgens mij het toegevoerde water van de ketel in het begin te heet is voor de thermostaat kraan ?? (maar ik heb geen middelen om te meten hoe heet het water is in het begin...)

    heeft iemand enig idee ?
    kan iemand bevestigen of de waardes van S1 en S2 kloppen ?

    Gesteld op 5-9-2019 om 19:38 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • ik heb volgens mij het probleem gevonden. eerst de stromingsschakelijk losgedraaid, en geinspecteerd, zag er prima uit, en schakelde ook tussen open en 1 ohm, dus terug geplaatst. nu kan je, als je de service toets ingedrukt houdt, zien wat de actuele temperatuur is, dus ik heb een gewone mengkraan opengezet en de ketel sloeg aan, tegen de tijd dat ik naar boven was gerend, kon ik de warm water leiding al niet meer vasthouden, maar via de servictoets, liet hij zien dat de temperatuur heel langzaam van 30 richting de 44 graden opliep terwijl ik moest oppaseen dat ik geen blaren opliep van de warm water leiding. dus kraan weer dicht, volgens mij kookte het water zowat....
      temperatuur sensor losgehaald (die zit gewoon met een klemmetje om de uitgaande warm water leiding, en gemeten en die was tussen de 5 KOhm en de 11 Kohm, afhankelijk van of ik 'm koelde met water, of er wat heet water overheen liet lopen... dus die was ook prima. ik zag wel wat kalk aanslag op de warmwater leiding in de ketel, dus met een schuurpapiertje opgeschuurd, en daarna met een doek afgenomen zodat hij helemaal schoon was, en de sensor weer terug geplaatst.... kraan weer open en nu toonde de ketel via de service toets meteen dat het water 69 graden was, en langzaam terugliep (hij staat ingesteld op 60 graden voor warm water)
      dus.... conclusie op dit moment... volgens mij maakte de warm water sensor geen goed contact en daardoor werd het water veel te heet (vandaar het gedoe met de thermostaat kraan) en de storingscode 11

      dus.... kosten 0 euro, en afwachten of ik in de komende tijd nog een storingscode 11 krijg.... duimen dat het heeeeeeeel lang duurt :-) Geantwoord op 15-9-2019 om 13:23

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info