• Recent begon onze Intergas Kombi Kompakt HR 22 (2001) bij het aanslaan een luid, zwaar, brommend geluid. De CV ketel werkte, op dit geluid na, naar behoren. De monteur van ons vaste onderhoudsbedrijf stelde vast dat de brander kapot was. Hij adviseerde ons geen geld meer te steken in zo'n oude ketel, maar een nieuwe ketel aan te schaffen. Uiteindelijk hebben wij besloten geen nieuwe ketel te kopen en om de brander toch te laten vervangen. De monteur gaf na het plaatsen van de brander aan dat dit geen garantie gaf op een nog lang goed werkende ketel. Wellicht is het goed om te vermelden dat de monteur tijdens zijn werkzaamheden de warmtewisselaar uit zijn handen liet vallen (dat kan uiteraard gebeuren, ik weet niet of dit kan hebben geleid door het volgende defect aan de ketel). Die laatste opmerking klopte, want vanaf de volgende dag sloeg de CV ketel automatisch uit en weer aan tijdens o.a. het douchen, waardoor het water steeds koud werd. Dit probleem bleef zich voordoen, waardoor er niet fatsoenlijk te douchen was. Opnieuw belde ik het onderhoudsbedrijf Daarnaast constateerde ik dat de dop die de luchttoevoer afdicht (bovenop de ketel) na het plaatsen van de brander vervormd was geraakt, waardoor deze niet meer paste en de luchttoevoer niet meer afdichtte (zelfs de ketel in kon vallen). Een andere monteur opende de ketel en stelde vast (zonder enige meetapparatuur) dat er nu of een sensor of de branderautomaat defect zou zijn. Volgens de monteur werd de ketel niet te warm (ondanks de vervormde dop), want er was volgens hem niets vreemds te zien binnenin de ketel. De monteur adviseerde ons om een nieuwe ketel aan te schaffen en niet nog meer geld in onze "bejaarde" Intergas ketel te steken. Mijn vraag is of het laten vallen van een warmtewisselaar kan hebben geleid tot problemen met het tapwater. Inmiddels hebben wij een monteur van een ander bedrijf ingeschakeld. Hoewel deze monteur geen uitspraken over de kennis/deskundigheid van de eerdere monteur heeft gedaan, heeft hij wel aangegeven dat er binnenin de ketel zwarte sporen zichtbaar waren en dat de warmtewisselaar na het plaatsen van de brander niet goed was bevestigd (schroeven niet goed aangedraaid). Ik begrijp best dat de kans aanzienlijk is dat een 16 jaar oude ketel het binnen afzienbare tijd begeeft, ook na een reparatie, maar ik blijf met het vervelende gevoel zitten dat het onderhoudsbedrijf moedwillig onze CV ketel om zeep heeft geholpen om een nieuwe, dure ketel te kunnen verkopen. Iemand enig idee wat er hier fout gegaan kan zijn?

    Gesteld op 26-1-2017 om 19:38 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • Beste,
      Mijn Intergas Combi HR uit 98 begon na 2 jaar ook een behoorlijke brom te genereren. Resoneren van de vlam en zelfs ploffen bij aanslaan. Aangezien ik een onderhoudscontract bij het gasbedrijf had zijn monteurs regelmatig langsgeweest om dit op te lossen en allerhande onderdelen te vervangen. (Weet zo niet meer welke) Toen dit te duur werd omdat ze telkens voor hetzelfde probleem terug moesten komen is er uiteindelijke een monteur die gespecialiseerd (misschien wel van Intergas zelf) was in deze Intergas ketels langsgekomen. Deze was 15 minuten bezig met de gasdrukken gas/lucht laaglast(zijn maar een paar schroefjes) en daarna was het probleem verholpen (17 jaar lang). Geen nieuwe onderdelen nodig.
      Helaas begint de ketel bij 's ochtends aanslaan (af en toe) weer te brommen. Maar ja, nu is de ketel dan ook 19 jaar....
      Komt vaker voor: //www.hotforum.nl/forum/cvshop/1206/intergas-kompack-hr-22/2/ Geantwoord op 1-3-2017 om 09:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Onze ketel bleef brommen, 3 x monteur geweest die er niet achter kwam. Plots viel op dat als de ketel aansloeg een lichte zuiggeluid hoorde bij de inlaat van aanzuig., pijpje bovenop. Deze wat aandedrukt, ducktape er rond en nu geen geluid meer. Yes !! Geantwoord op 16-2-2019 om 07:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info