• Betreft Intergas KK22 van 2001:

    Zowel tijdens douchen als tijdens warmwatervraag vanuit wastafel varieert de watertemperatuur sterk, van 'gewoon lekker heet' tot 'te koud om onder te staan'. Dit gaat zo door in cycli van ongeveer 1-2 minuten.

    Onderhoudsmonteur was er gisteren en constateerde "geen problemen aan de ketel". Het zou met de tegendruk van de Grohe thermostatische mengkraan, of een waterbesparende douchekop te maken hebben.

    De ketel heeft echter jarenlang prima gewerkt, ook met de Grohe thermostatische mengkraan. Het probleem treedt sinds een paar maanden pas op, en op alle kranen; ook die zonder mengkraan. Ik heb ook al de douchekop eraf geschroefd en dat maakt niets uit. Het lijkt toch iets in de ketel zelf.

    Warm water temp staat op 60gr / comfort stand. Verwarming temp staat op 90gr. Ik heb deze ook al verlaagd naar 50gr & 75gr en dat geeft geen verschil.

    Enig idee waar verder te zoeken?

    Dank,
    Ronald

    Gesteld op 30-11-2013 om 10:42 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • Mogelijke oorzaken:
      Stromingsschakelaar.
      Vervuiling/kalk in de warmtewisselaar.
      Aanvoer/retour sensor (deze zijn makkelijk te vervangen, begin hiermee) Geantwoord op 30-11-2013 om 12:09

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Draai de inlaatcombinatie dicht en zet de warm water kraan van de wastafel open. Komt er water uit dan ligt het aan de thermostatische mengkraan. Komt er geen water uit dan hou ik het op vervuiling van de warmtewisselaar. Geantwoord op 30-11-2013 om 21:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ok, ik snap nu wat de "inlaatcombinatie" is. Kun je uitleggen wat de logica is achter je fout-analyse? Hoe kan er water uit de wastafelkraan komen als de inlaatcombi dicht staat, en hoe ligt dat dan aan de thermostatische kraan? Bedoel je te zeggen dat de thermostatische kraan intern lekt en dus koud water terug de warmwater-aanvoer leiding inpompt?

      Dank je, Ronald Geantwoord op 8-12-2013 om 10:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • OPGELOST!

      Suggesties van de vakman ("met de ketel is niets mis hoor!"):
      Douchekop zonder waterbesparende functie kopen. Resultaat: geen verbetering
      Thermostaatkraan wellicht stuk. Grohe kraan omgeruild met de buurman: geen verbetering

      Probleem is uiteindelijk opgelost door de aanvoersensor (S1), retoursensor (S2) en de warmwater sensor (S3) te vervangen. S1, S2 en S3 vind je terug op pagina 8 van de installatie-handleiding van de ketel, op deze site. Deze zijn eenvoudig zelf te vervangen met slechts een kruiskop schroevendraaier en een sleuteltje 13. Enkel even de water hoofdkraan dichtdraaien; en hoeft geen water te worden afgetapt of iets dergelijks. 15 minuutjes werk!

      Welke sensor uiteindelijk stuk was weet ik niet; ze waren zo goedkoop dat ik ze alledrie maar meteen besteld en vervangen heb. De sensoren heb ik online besteld bij technischgoedvlug.nl (2x artikel 2020035 en 1x artikel 2020045) voor €28.54 incl. bezorgkosten.

      Dank voor alle berichten! Geantwoord op 29-12-2013 om 16:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info