• Vaatwasser schakelt niet meer aan, geen reactie geen display slangen gecontroleerd zijn goed en op en kraan staat open bedrading ge controleert, geen verbrande kontakten, deur schakelaar ook goed, evenals de water lekkage schakelaar op de bodem. Verwarmings element meet ook door. aansluitsnoer is ook in orde.
    Wat kan de reden zijn van een dode vaatwasser??? c.heiden58@upcmail.nl

    Gesteld op 22-2-2017 om 17:46 in forum Indesit DIFP 48 Misbruik melden
    • staat er 230V op het stopcontact waarop de vaatwasser is aangesloten? Zo niet, dan de betreffende groep in de meterkast nakijken (stop defect?).

      Verder kijken of er een zekering doorgeslagen is op het PCB van de elektronica module. Geantwoord op 22-2-2017 om 17:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Natuurlijk heb ik in eerst de netspanning gecontroleerd deze is 230 volt,
      Op mijn langwerpige print plaat is geen zekering aanwezig wel 3 relays die op een spanning van 12 volt weken en 2 haaks erop geplaatste klein printjes.
      Nogmaals waar word de spanning nog meer geschakeld voordat het display zijn spanning krijgt? Geantwoord op 22-2-2017 om 21:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ok, ik moet even terughalen hoe dit ook alweer in elkaar zit. Ik vermoed toch ergens een probleem in de voeding van het apparaat. Als u de netspanning kabel volgt in het appraat, waar is deze op aangesloten? Kunt u hiervan een foto sturen? Ik zal ook nog even mijn fotoarchief doorspitten.

      Wat die haaks geplaatste printjes betreft. Op eentje staat de software ingeprogrammeerd die bij dit type vaatwasser hoort. De PCB module is een generieke module die voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden. Geantwoord op 23-2-2017 om 04:30

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • ik heb eens wat rondgespeurd zojuist en wat u zou kunnen proberen is het volgende:

      1. Kijken of er een zekering aanwezig is op de plek waar de netspanning kabel de vaatwasser ingaat. Zit daar niet een kokertje met een zekering erin?

      2. Ik heb foto's van de PCB bekeken en 1 van de haakse printjes is volgens mij een voedingsmodule (met de trafo erop). U zou kunnen checken of er spanning op deze module staat. Is er bijvoorbeeld een 12V rail o.i.d. aanwezig?

      3. In de deur zit ook een kleinere elektronica module. Ik lees op forums dat die ook stuk kan gaan. Hier op zou u alle onderdelen door kunnen meten. Voor een andere vaatwasser type heb ik de volgende foto gevonden:

      Klik op deze LINK

      Ben benieuwd of u hiermee verder kunt... Geantwoord op 23-2-2017 om 05:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • blijkbaar word het verdere verhaal over deze storing niet door het forum geacepteerd dus kort en goed wie wil weten wat het was neem maar contact op met mij nu nis mijn afwas machiene DIFP 48 weer goed maar het was dus wel een fabrikage foutje
      Geantwoord op 3-3-2017 om 17:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb in mijn eerdere berichten geprobeerd mee te denken over de oplossing van het probleem en hier helaas geen reactie meer op gekregen. Ben zelfs op zoek gegaan naar foto's en dergelijke...

      Wellicht een goed idee om de oplossing juist wel te delen hier op het forum. Ben nou ook wel benieuwd naar het antwoord...:-)
      Geantwoord op 3-3-2017 om 17:51

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nogmaals de gevolgde onderzoeken en testen. Er zijn geen zekeringen aanwezig wel 3 x relays op lange sturingsprint deze er uit gesoldeerd en afzonderlijk laten schakelen en de contacten gemeten OK. Hierna de motor van de circulatie pomp en de selektormoter gemeten en gecontroleerd ook goed. Alles weer ingebouwd en aangesloten spanning er op nogmaals gereset en de spanning er af en weer er op kraan open en spoel prog 3 gestart hij piept en gaat werken . Geantwoord op 3-3-2017 om 21:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Helaas was dat van zeer korte duur na 10 min ongeveer stop het prog3 . Er blijkt geen afpomp te worden ingeschakeld. Het was nu wat duidelijker geworden omdat ik die pomp niet zomaar los kreeg hadf ik die laten zitten nu alsnog eruit proberen te halen met een spiegeltje het lok je achter op de bevestiging van het pomp deel ingedrukt en vrij moeite loos was de pomp los.
      bij het losmaken van de 2 polige stekker blijf 1 pin in het losse stekkerdeel te blijven zitten.
      Na verwijdering van de plastic kap over het spoel deel van de motor, blijkt de verbinding met het zeer dunne koperen spoeldraadje niet goed verbonden te zijn geweest met het contactlipje van het stekkertje van de motor, dit verbeterd door een dikkere draad er aan vast te solderen en de lip er weer in geperst. De motor even laten draaien, is nu prima. pomp weer erin aangesloten terug gezet en opnieuw prog 3 gedraaid machine is nu okay voor de zekerheid nog eens prog 5 gedraaid werkt nu ook goed conclusie fout is weg machine weer bedrijfsklaar . bedankt voor het mee denken. groet K Geantwoord op 3-3-2017 om 21:20

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Perfect gevonden zeg. Is niet de eerste plaats waar je gaat kijken. Ik zal dit onthouden voor het geval dit ooit in onze vaatwasser optreedt. Hartelijk dank voor het delen. Geantwoord op 3-3-2017 om 22:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info