• ik probeer een haloggen lampje te vervangen van mijn Underverk afzuigkap. De handleiding is me niet duidelijk over hoe dat moet gebeuren en ik ben bang dat ik iets ga stukmaken door het verkeerd te doen en te forceren.

    Gesteld op 17-11-2014 om 16:29 in forum Ikea Afzuigkap Misbruik melden
    • Het is me net gelukt: gebruik een kleine schroevendraaier, en duw hem heel hard in de zilverkleurige rand omhoog totdat de rand naar beneden begint te komen. Doe dat op nog een paar plekken in de rand, totdat je de rand kan lostrekken. Hij zit met 3 klemmetjes vast. Dan hangt het lampje aan zijn draadje, en kun je de ring/rand van de lamp halen en de lamp van de draad. Nieuwe lamp in de draald, rand erom heen drukken, en dan kan het geheel weer terug in het gat van de afzuigkap. Kijk eerst even in het gat, dan zie je kleine uitsparingen waar de klemmetjes precies inmoeten. Dan is het ff duwen om de rand weer vast te zetten want de klemmetjes bieden weerstand. Uiteindelijk lukt het wel. Geantwoord op 21-11-2015 om 19:57

      Waardeer dit antwoord (94) Misbruik melden
    • Het hele zilveren rondje kun je er voorzichtig naar beneden toe Uithalen door een zeer klein schroevendraaiertje tussen het metaal en het metalen ringetje te wrikken. Voorzichtig wrikken en dan komt het ringetje los, deze zit op drie punten vast. Even rondom met de schroevendraaier vast wat loswrikken en dan heb je hem er zo uit. Een dun schilmesje werkt ook prima. Lampjes zijn bij gamma te koop, 20 watt in led, passennprecies en hebben zelfde sterkte! Het zilveren ringetje moet je wel bewaren en niet buigen, de nieuwe lamp wordt hierdoor klem gehouden. Geantwoord op 21-1-2020 om 15:46

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Probeer er geen led lampjes in te doen want dan gaan ze knipperen.
      Of te wel snel aan en uit.
      Met 1 gloeilamp en 1 led lamp gebeurd hetzelfde.
      Alleen 1 lamp betekend geen licht , 1 lamp en in de andere een weerstand werkt wel.
      1 led lamp en een weerstand ook.
      Reden hiervoor? Ik weet het niet ,wie wel? Geantwoord op 16-1-2021 om 11:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Andere transformator nodig. Geschikt voor ledlampjes. De ledlampjes trekken te weinig stroom. Maar hoe je die verwisselt. Geen idee. Geantwoord op 7-11-2021 om 22:42

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info