• Ik had na slechts een maand al een defect lampje in mijn Underverk afzuigkap. De lampjes zijn te verwijderen dmv het voorzichtig los wrikken met bijvoorbeeld een aardappelschilmes tussen het frame en de metalen rand van de lamp. Ik heb onmiddelijk de bestaande lampjes verwijderd en de afzuigkap omgebouwd naar led verlichting. Je moet hiervoor wel de transformator vervangen. Bestellijst:
    APV-12-12 Meanwell LED Trafo 12W 12VDC 1A IP20 CV
    APV-12-12
    1 8,45 (6,98 excl.) 8,45
    8718696708668 Philips GU4 LED Spot 2.6W=20W Warmwit 2700K
    12VAC 8718696708668
    2 8,95 (7,40 excl.) 17,90

    Dus om en nabij 30 Euro. Als je de lampjes vervangt, dien je het metalen houdertje over te zetten naar de nieuwe lamp. Hierna klikt eea weer keurig op zijn oude positie. Let nog wel op dat de 3 klemmetjes van de lamphouder in de 3 uitsparingen vallen van de afzuigkap

    Gesteld op 27-2-2018 om 16:55 in forum Ikea UNDERVERK Misbruik melden
    • Hier zelfde probleem. Heb jou advies VOLLEDIG overgenomen. Werkt nu hier ook perfect. Bedankt voor je bericht.
      Moest nog wel de uitsparingen voor de lipjes van de lamphouder ontdekken :). Geantwoord op 26-6-2018 om 22:12

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • De transformator in de afzuigkap heeft een minimum vermogen van 20 watt. Bij het gebruik van led lampen ga je hier dus onder en kunnen er problemen optreden. De lampjes zullen gaan knipperen, er komt mogelijk een te hoog voltage op en kan de transformator uiteindelijk zelfs kapot gaan.
      Vervang daarom wel de transformator! Je vind hem achter de metalen behuizing (in de klep gaat aan de bovenkant de stroomdraad erin). De klep zit met 5 torx schroeven vast (3 onderkant, 2 aan de rechterkant) en schuift daarna een stukje naar rechts en komt los. Succes! Geantwoord op 20-5-2019 om 21:12

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor het uitzoeken en de uitgebreide instructie. Heb ik veel aan gehad. En die LED's gaan veel langer mee zodat ik voorlopig verlost ben van dat zeer problematisch verwjideren van de halogeenlampjes. Geantwoord op 22-10-2020 om 18:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Kleine waarschuwing en vervolgvraag:

      Na het ombouwen en aansluiten van de bovengenoemde trafo, begon de T 4A zekering van de printplaat te roken en is de stop eruit geslagen. Nu doen zowel de afzuigkap als de lampjes het niet meer, ook niet met de oude trafo.

      In mijn Underverk afzuigkap zat een TCI WU 60 2C13 transformator met een output van 11,8V AC, die via de printplaat naar de twee losse GU4 spots gaat.

      Had er in het geval van mijn (mogelijk andere) type Underverk niet ook altijd een AC output trafo teruggebouwd moeten worden ipv bovengenoemde DC output trafo?

      Of is er mogelijk iets anders verkeerd gegaan? Geantwoord op 5-3-2024 om 12:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info