• Sinds kort ben ik weg bij Ziggo en zit ik op het glasvezelnetwerk van Giessenlanden Net met als provider Solcon. Naast IPTV komt er ook nog DVB-C binnen.

    Op mijn Humax HDR-5200C heb ik ondertussen de DVB-C zenders gevonden na in het verborgen menu de provider van Ziggo op None te zetten.
    Op mijn oudere Humax ir-Fox-C krijg ik echter de zenders niet gevonden.

    In het verborgen menu staat de optie Dynamic Channel Update. Ik heb geprobeerd kanalen te zoeken met deze optie Ingeschakeld (was standaard ingesteld) en Uitgeschakeld. Alleen als deze optie uitgeschakeld is zie ik bij het zoeken naar zenders de groene progress bar onderin het scherm lopen.
    Ik heb de waardes voor frequentie, netwerk-id en symboolwaarde zoals opgegeven door Solcon geprobeerd maar dit doet niets. Tevens heb ik dezelfde waarden gebruikt zoals het heeft gewerkt voor de 5200C geprobeerd maar ook geen geluk mee.

    De QAM waarde kan ik niet opgeven, maar ik zou wel verwachten dat dit zou kunnen. Klopt het dat ik deze optie niet heb bij het zoeken naar zenders?

    Als ik op de 5200C kijk dan zie ik voor NPO 1 frequentie 474000 met sybmoolwaarde 6875 en QAM64. RTL 7 zit dan weer op frequentie 538000 met QAM256. Als ik de frequentie op 474000 zet met de juiste symbool waarde en netwerk id dan vindt de Fox alsnog niets.

    Iemand enig idee hoe ik de Fox in kan zetten op het nieuwe netwerk en de zenders kan vinden?

    Groet,
    Edwin

    Gesteld op 4-1-2017 om 17:15 in forum Humax IR-FOX C Misbruik melden

    • Dag Edwin,

      ik moet dat even nakijken, maar de Humax Fox c is al zeker en jaar of 12 oud en vaak lukken dergelijke opties dan niet meer daar er geen nieuwe software op de apparaten aanwezig is. Ik dek dat je er dus slimmer aan doet de Fox te vervangen voor b.v. een 5300c. Deze vind je vaak al op marktplaats oor enkele tientjes. Dit is een HD PVR, met echter maar 1 tuner, en geen ingebouwde harde schijf. Deze kan er wel op worden aangesloten, om gebruik te kunnen maken van de time shift functie, of om te kunnen opnemen.

      Ik ben er wel van overtuigd dat je hieraan meer eer zal behalen als de oude Fox.

      mvg, Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-1-2017 om 21:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dank voor je antwoord Willem.
      Wat blijkt, de provider heeft verkeerde informatie verstrekt (ze hadden nog een oud document online staan) waarin het verkeerde netwerk id stond. Vreemd genoeg had de Humax 5200C hier geen last van.
      Na het goede netwerk id ingevuld te hebben werden er wel degelijk zenders gevonden, helaas lang niet allemaal. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de gebruikte QAM, maar dat is dus een aanname.

      Bedankt voor je suggestie, ik ga zeker op zoek naar een 5300C ter vervanging :).

      Groet,
      Edwin
      Geantwoord op 6-1-2017 om 07:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Wat is het juiste netwerk id? Ik heb precies hetzelfde probleem, onze humax 5100c heeft geen netwerk id nodig en dat is dan ook de enige die het op dit moment doet. Geantwoord op 23-2-2017 om 00:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag Edwin,

      een nog veel mooiere vervanging is natuurlijk een 5200 of 5400c. Maar daar heb je al ervaring mee begrijp ik. De 5400 is gebouwd op hetzelfde platform als de 5200, dus de werking is identiek, alleen beschikt de 5400c over een schijf van 1TB.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 23-2-2017 om 14:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Iemand schrijft: "Wat is het juiste netwerk id? Ik heb precies hetzelfde probleem, onze humax 5100c heeft geen netwerk id nodig en dat is dan ook de enige die het op dit moment doet".

      Dergelijke vragen kunnen het best als nieuwe vraag worden gesteld, en niet in een vraag/reactie van anderen. Ik laat het nu even staan, maar volgende keer verplaats ik het even.

      Als antwoord op deze vraag kan ik alleen vermelden dat dit afhangt van de provider, en vaak ook nog per gebied. Als ik dus niet weet welke provider iemand heeft, kan ik deze gegevens dus niet noemen.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-2-2017 om 14:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info