• De synchronisatie voor de slaapgegevens werkt niet meer. Hij stopt bij 79. Sinds 1 1 2020. De smart watch koppelt wel.

    Gesteld op 3-1-2020 om 09:23 in forum Huawei Band 2 Pro - Eris-B29 Misbruik melden
    • Er is een update nodig en die is er nu. Gaat meestal automatisch bij mij maar deze niet. Maar de slaapgegeven zijn er bij mij nu wel weer. Geantwoord op 3-1-2020 om 09:38

      Waardeer dit antwoord (37) Misbruik melden
    • Sinds 3 januari 2020 is er een update voor de app. Als je de band wil updaten doe je dat via de app. Net die van mij geupdate en slaapsync ging meteen aan de gang. Kan dus weer mijn slaap in de gaten houden Geantwoord op 3-1-2020 om 10:40

      Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem! In de app zelf zegt hij dat er geen update is. Ik ben naar mijn app store moeten gaan, daar naam van de app ingegeven. En dan kwam er opeens ipv "open", "werk bij" te staan. Alles terug in orde nu =) Geantwoord op 3-1-2020 om 13:23

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Hier ook zo! Sinds Nieuwjaar (2020) wordt de slaap niet meer weergegeven op mijn app. Wel op mijn Huawei band 2 zelf. Wat ik raar vind dat is dat de hartslag wel 24u/24u wordt weergegeven. Het is dus enkel de slaap. Wel vervelend want vond dit interessant ;). Ik keek bij instellingen van de app en er kan niets geüpdate worden. Hopelijk snel terug inorde! Geantwoord op 3-1-2020 om 23:28

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Ga naar AppStore en zoek de app. Normaal staat er dan “ open” nu staat er “ werk bij”
      Als je hier op klikt werkt het daarna weer prima Geantwoord op 4-1-2020 om 00:11

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info