• Als de garagedeur sluit gaat deze soms weer terug omhoog en blijft deze 40cm open staan. Iemand een idee hoe ik dit Jan verhelpen? Mvg

  Gesteld op 12-3-2019 om 08:41 in forum Hormann Promatic Misbruik melden
  • Beste Jan, ook onze poort van 2018 doet dit en ik vermoed dat dit aan het ontwerp ligt.
   Wanneer men de poort regelmatig en na elkaar zich niet volledig laat openen, dan kent na een aantal maal de software-data het eindpunt (de vloer) niet meer correct en is de poort dus zijn eindpositie ‘kwijt’ en ziet de vloer nu als een opstakel wat er niet hoort.

   Vandaar dan de noodzaak van "Het resetten van de eindstop van de Promatic aandrijving" (de link).

   Hörmann had ook een instelbare switch aan de eindpositie (de vloer) moeten voorzien zodat de software-data van de poort de volledig open positie en / of de volledig dicht positie kon detecteren en onthouden.

   Een ontwerp-bug, lijkt mij Geantwoord op 10-9-2019 om 20:34

   Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
  • Beste Jan, een laat antwoord maar misschien zijn er andere mensen mee geholpen want blijkbaar komt dit probleem nogal voor, zowel bij promatic als supramatic sturingen. (Sluit niet helemaal, gaat automatisch terug open tot 40cm en geeft fout 5.) .
   Bij mij betreft het een 'oude', 2001 Supramatic P. Op de voedings print bevinden zich 2 elko's van 470µf/50V. Deze lopen uit. Vervangen en alles terug OK. Blijkbaar zou door de onstabiele gelijkspanning er problemen optreden als de motor in traaggang gaat. Geantwoord op 8-4-2021 om 13:05

   Waardeer dit antwoord (21) Misbruik melden
  • Hormann supramatic en promatic werken op kracht
   Als de deur naar loop van tijd zwaarder gaat lopen door weersverandering of niet smeren
   De motor opnieuw kalibreren en het probleem is opgelost Geantwoord op 18-2-2023 om 22:49

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Deur op 1 meter openen en hem, de deur, op nieuw laten openen en sluiten. Doet hij zelf na inschakelen. Als hij daarmee klaar is stopt de deur vanzelf.

   Vriendelijke groeten,

   Leo Geantwoord op 19-2-2023 om 00:57

   Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info