• Ik zou ook graag de foto, waar over gesproken wordt, foto van de flatcable, kunnen bekijken, zodat ik mijn thermostaat cms927 zelf kan repareren..

    Gesteld op 12-10-2015 om 14:33 in forum Honeywell Honeywell Chronotherm Wireless CMT927RF Misbruik melden
    • ik heb de modem verplaatst naar het gelijkvloers omdat de gewelven in de kelder de thermostaat dikwijls volledig in de war bracht Geantwoord op 12-10-2015 om 21:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb toevallig gisteren mijn CMS927 gerepareerd, ik heb helaas geen foto voor je maar ik kan je wel eenvoudig uitleggen waar het euvel zit.
      om het schermpje los te halen moet je de volgende stappen nemen:
      1. haal de batterijen er uit, daaronder zie je twee sleufjes met een schroevendraaier logo, steek daar een platte schroevendraaier in om de behuizing te kunnen openen (kliksysteem)
      2. haal de printplaat uit de behuizing (ook alleen kliksysteem)
      3. trek nu het schermpje los van het moederbordje (1 stekkertje met een aantal pennetjes)
      4. haal nu het schermpje uit zijn transparante behuizing
      5. klap het schermpje open (scherm en printplaat/backlight zijn onderling verbonden met de flatcable)

      Op het printplaatje van het schermpje, onder de backlight unit zit de flatcable van het schermpje gelijmd, je kunt voorzichtig het backlight unit omhoog buigen zodat de flatcable bereikbaar wordt voor strijkbout of iets anders waarmee je kunt verhitten. Ik heb er zelf voor gekozen om de boel niet te verbuigen maar gewoon met een botermes dat ik verhit heb onder het backlight op de flatcable te drukken. Dat heeft prima geholpen.
      Let wel op dat je de boel niet té heet stookt en voordat je hem helemaal in elkaar zet eerst even proberen of het schermpje weer helemaal functioneert, ik moest een keer of 5 met dat hete mes de kabel aandrukken waarbij steeds meer segmenten van het schermpje tot leven kwamen.
      Al met al minder dan een half uur werk, succes! Geantwoord op 13-10-2015 om 10:19

      Waardeer dit antwoord (25) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info