• Ik heb ook de CMS927 B1019 waarvan het display al een tijdje steeds vager begon te worden totdat er alleen nog maar een paar streepjes zichtbaar waren. Ik las ergens op een andere site dat dit redelijk eenvoudig zelf te verhelpen is, en inderdaad, gisteravond even geklooid en binnen een half uur deed ie het weer, voor de doe-het-zelvers, ga als volgt te werk:
    Haal de batterijen er uit, onder de batterijen zie je twee sleufjes met een schroevendraaier logo, als je daar met een kleine platte schroevendraaier in prikt kun je het kastje openklikken.
    Haal vervolgens de gehele printplaat er uit, deze zit met een paar kliklipjes op zijn plek.
    Haal vervolgens het schermpje los, deze kun je voorzichtig lostrekken bij het aansluitpunt (zwart blokje met een aantal pennetjes)
    Haal het display uit zijn transparante behuizing en klap hem open (printplaatje met back-light en het schermpje zijn onderling met een flatcable verbonden.

    Het probleem wordt veroorzaakt door de aanhechting van de flatcable op het printplaatje ónder het backlight. je kunt proberen het backlight lampje voorzichtig omhoog te klappen door de aansluiting iets te verbuigen. de flatcable komt dan bloot te liggen waarna je met een strijkijzer of een soldeerbout de flatcable kunt verhitten en aandrukken. de lijm zal door het verhitten smelten en door het aandrukken repareer je de verbindingen.
    Ik heb zelf met een broodmes dat ik verhit heb tussen het printplaatje en het backlight de kabel verhit en vast gedrukt.
    Let op dat je de boel niet te heet maakt want dan kun je de kabel beschadigen en dan is het over.

    Ik heb een paar keer met dat hete mes de kabel aan moeten drukken voordat het hele scherm weer helemaal functioneel was dus wacht even met alles weer in elkaar zetten totdat je zeker weet dat de verbinding weer helemaal hersteld is. je kunt het schermpje los in het moederbord prikken en dan even het geheel in de behuizing klikken waarna je de batterijen kunt plaatsen.

    Al met al was ik binnen een half uur klaar en kan ik deze veel te dure en veel te snel kapotte Thermostaat weer volledig gebruiken en instellen.

    Succes aan de knutselaars!

    Gesteld op 13-10-2015 om 10:11 in forum Honeywell CM927RF Misbruik melden
    • Bedankt voor deze tip. Na het volgen van deze instructie werkt het display weer 100%. Ik had eerder gebeld met Honeywell maar had geen recht meer op een vervangende thermostaat omdat hij ouder dan 8 jaar was. Met deze oplossing toch weer zo'n 180 Euro bespaard!! Geantwoord op 11-10-2016 om 08:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor deze tip. Na het volgen van deze instructie werkt het display weer 100%. Ik had eerder gebeld met Honeywell maar had geen recht meer op een vervangende thermostaat omdat hij ouder dan 8 jaar was. Met deze oplossing toch weer zo'n 180 Euro bespaard!! I Geantwoord op 11-10-2016 om 08:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Fabrikant verkoopt kennelijk graag een product wat het na verloop van tijd nog maar half werkt; de boven beschreven methode om het display te repareren werkt echter perfect. Dank voor de post waardoor we Honeywell te slim af kunnen zijn :-) Geantwoord op 30-9-2017 om 12:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info