• Van de display doet en gedeelte van de cijfers het niet meer. Daardoor is de temperatuur niet meer in te stellen. Ik heb de batterij al vervangen, maar dat heeft niet geholpen. WAT NU?

    Gesteld op 14-7-2016 om 11:14 in forum Honeywell CM927 Misbruik melden
    • Al eerder geantwoord in dit forum, ik heb deze procedure net zelf ook gevolgd en was in 10 minuten klaar. 5 minuten zoeken op internet naar het antwoord, 5 minuten reparatie.

      <quote>
      Ik heb ook de CMS927 B1019 waarvan het display al een tijdje steeds vager begon te worden totdat er alleen nog maar een paar streepjes zichtbaar waren. Ik las ergens op een andere site dat dit redelijk eenvoudig zelf te verhelpen is, en inderdaad, gisteravond even geklooid en binnen een half uur deed ie het weer, voor de doe-het-zelvers, ga als volgt te werk:
      Haal de batterijen er uit, onder de batterijen zie je twee sleufjes met een schroevendraaier logo, als je daar met een kleine platte schroevendraaier in prikt kun je het kastje openklikken.
      Haal vervolgens de gehele printplaat er uit, deze zit met een paar kliklipjes op zijn plek.
      Haal vervolgens het schermpje los, deze kun je voorzichtig lostrekken bij het aansluitpunt (zwart blokje met een aantal pennetjes)
      Haal het display uit zijn transparante behuizing en klap hem open (printplaatje met back-light en het schermpje zijn onderling met een flatcable verbonden.

      Het probleem wordt veroorzaakt door de aanhechting van de flatcable op het printplaatje ónder het backlight. je kunt proberen het backlight lampje voorzichtig omhoog te klappen door de aansluiting iets te verbuigen. de flatcable komt dan bloot te liggen waarna je met een strijkijzer of een soldeerbout de flatcable kunt verhitten en aandrukken. de lijm zal door het verhitten smelten en door het aandrukken repareer je de verbindingen.
      Ik heb zelf met een broodmes dat ik verhit heb tussen het printplaatje en het backlight de kabel verhit en vast gedrukt.
      Let op dat je de boel niet te heet maakt want dan kun je de kabel beschadigen en dan is het over.

      Ik heb een paar keer met dat hete mes de kabel aan moeten drukken voordat het hele scherm weer helemaal functioneel was dus wacht even met alles weer in elkaar zetten totdat je zeker weet dat de verbinding weer helemaal hersteld is. je kunt het schermpje los in het moederbord prikken en dan even het geheel in de behuizing klikken waarna je de batterijen kunt plaatsen.

      Al met al was ik binnen een half uur klaar en kan ik deze veel te dure en veel te snel kapotte Thermostaat weer volledig gebruiken en instellen.

      Succes aan de knutselaars!
      Geantwoord op 13-10-2015 om 14:38
      </quote> Geantwoord op 31-7-2016 om 16:32

      Waardeer dit antwoord (22) Misbruik melden
    • Dankjewel! Het heeft ons iets meer tijd gekost dan de aangegeven 10 minuten, maar dankzij de zeer duidelijke beschrijving durfden we deze reparatie nu toch zelf wel aan. Uitstekend geslaagd! Het voornaamste 'probleem' zat bij ons in het oplichten van het schermpje zodat je daadwerkelijk bij de flatcable komt. Ogenschijnlijk sloop je dan wel heel veel....en dat durvden we eerst niet Overigens hebben we van Honeywell zelf nooit enige reactie gehad op ons mailtje via hun website. Slordig voor zo'n 'duur' merk!
      Allemaal ontzettend bedankt voor jullie reakties. Groet, Frits en Joke Geantwoord op 3-8-2016 om 15:06

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Geweldig! Had ook nog maar nauwelijks display maar door het volgen van bovenstaande uitleg doet de thermostaat het weer :) super duidelijke uitleg en het is idd te doen door een doe t zelver. Nogmaals dank hiervoor. Blije groet Kevin Geantwoord op 21-8-2016 om 13:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Het is mij ook gelukt! :) Super bedankt voor de heldere beschrijving en aanwijzingen.
      Ik heb het puntje van de strijkbout gebruikt (stand 2), goed aandrukken en dat werkte perfect.
      Groet, Sandra Geantwoord op 24-9-2016 om 11:20

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Het is ons ook gelukt ondanks mijn 76 jaar! Dank voor de geweldige beschrijving! Ik had een kleine suggestie om in plaats van een soldeerbout (te zwaar geschut ) een smal plamuurmes te verhitten. Prima en goed plat aan te drukken!
      Succes,
      Paul Geantwoord op 15-11-2016 om 16:52

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info