• Waarschijnlijk door de stroomstoring vanmorgen vroeg (heel Amsterdam plat) doet mijn Plateau Golmar het niet meer, hoe krijg ik hem aan de praat?

    Gesteld op 17-1-2017 om 17:15 in forum Golmar Plateau Plus Misbruik melden
    • Doet ie nog iets?

      Ik had vorige maand een buurman met een bel, die niet meer klonk, zowel als er via directe lijn op de bel bij zijn appartement werd gedrukt, als via het systeem in de hal. Op straat kijken werkte nog wel.

      Op het frontpaneel aan/uit zetten hielp niet.

      Monteur van een installatiebedrijf kwam tot de conclusie, dat het videofoontoestel in het appartement defect was. "Vervangen kost ca. € 400,00 excl.BTW". Dus voor de zekerheid zelf ook maar eens naar het apparaat gekeken (in het ergste geval maak ik 'm stuk en moet ie vervangen worden).

      Rechts aan de onderkant van het zijpaneel zit een clipje, ongeveer 1 cm boven de volumeregelaar.
      Met een schroevendraaier indrukken, dan kan het frontpaneel naar voren opengeklapt. Links zit het frontpaneel in een scharnier als het apparaat goed geinstalleerd is. Pas op, dat het hele frontpaneel er niet af valt. (zie de volledige handleiding van de Platea Plus)
      Daarna weer dichtklappen.

      Dat openmaken van het frontpaneel haalt de voedingspanning weg, dus het resultaat is, dat het apparaat helemaal opnieuw moet opstarten en zich opnieuw moet aanmelden bij de EL500 in de hal.
      Lijkt me het proberen waard.

      Geantwoord op 20-1-2018 om 14:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Aanvulling op mijn bericht van 20-1-2018 om 14:12:

      Na de herstart (zie vorige bericht) werkt het apparaat al weer 5 weken.
      De hoorn van zijn videofoontoestel werkte al jaren niet. Ook dat was eenvoudig op te lossen: de stekker aan de hoorn er uit gehaald en weer er in gedaan. Was een beetje oxidatie of vuil op de koperen connector, denk ik. Geantwoord op 20-1-2018 om 14:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info