• Dit is geen vraag maar naar aanleiding van alle hieronder genoemde problemen een korte handleiding hoe het mij gelukt is:

    NB! In tegenstelling tot wat in de bijgeleverde handleiding staat, is het niet nodig te starten om het de repeater aan de router te koppelen dmv de wps-knop op de router en het 5sec indrukken van de aan/uit knop op de repeater.

    Stap 1: Haal de repeater uit de doos en stop hem in de nabijheid van je computer in het stopcontact.
    Stap 2: Zet je computer aan en zoek in beschikbare draadloze nerwerken. Hier verschijnt WNP-RP-002. Niet te ongeduldig, het kan best 30sec-1 minuut duren nadat je de repeater in het stopcontact hebt gedaan om een signaal uit te zenden.
    Stap 3: Selecteer het netwerk WNP-RP-002 en druk op verbinden, bij de vraag naar het wachtwoord vul je 12348765 in. Het netwerk verbindt nu, te zien aan het standaard symbool voor verbinding. Hier kan nog wel een waarschuwingsteken bijstaan omdat er nog geen internettoegang is. Op dit punt heb je namelijk slechts een verbinding tussen je computer/tablet/smartphone en de repearter maar de repeater nog niet met je router. Kortom geen verbinding met internet.
    Stap 4: Om je repeater nu aan je router te koppelen, open je internet (IE/Firefox/etc) en ga je naar Klik op deze LINK Hier opent een scherm dat direct om inlog vraagt
    Stap 5: Zoals in de handleiding staat, vul zowel als gebruikersnaam als als wachtwoord 'admin' in.
    Stap 6: (NB! deze stap alleen volgen als je de repreater als repeater wil, dus niet als je hem als Access point wil). Na inloggen in stap 5 opent een scherm waar je zaken kan instellen zoals de naam die je je repreater wil geven, het wachtwoord en in deze stap ga je je repeater aan je router koppelen door zo via de repeater ook internettoegang te krijgen. Haal het vinkje achter 'Auto. Copy From Router' weg -> de twee vakjes eronder (Network name en Key Value worden nu wit ipv grijs). Als de de netwerknaam wil wijzigen van WNP-RP-002 kan je dat doen door achter Network Name (SSID) dit weg te halen en je eigen netwerknaam in te vullen. Het wachtwoord is zeer aan te raden om te wijzigen aangezien dat voor alle apparaten hetzelfde is, dus makkelijk te kraken. Het wachtwoord wijzig je door achter 'Key Value' het standaard wachtwoord '12348765' weg te halen en te vervangen voor je eigen wachtwoord. Druk daarna op de knop 'Site Survey'; door hierop te drukken verschijnt een overzicht van netwerken binnen bereik. Selecteer hierin de naam van je eigen routernetwerk door rechts ervan op het bolletje onder Select te drukken. De gegevens van je router worden automatisch ingevuld in de 5 vakjes erboven (Remote Network Name (SSID) tot en met Pre-Shared Key). Je hoeft hier niks aan te veranderen, behalve achter de laatste, dus achter 'Pre-Shared Key'. Hier moet je het wachtwoord invullen dat je het ingesteld voor je eigen router. Klik hierna op Save/Apply midden onder. Nu opent er een scherm met een wachtbalkje bovenin en de mededeling dat hij bezig is (ongeveer 40 seconden). Als dit is afgelopen opent een scherm met een foutmelding dat er geen site geopend kon worden omdat er geen verbinding is. Dit is dus normaal. Nu kan je je internetscherm afsluiten.
    Stap 7: Ga naar het overzicht van draadloze netwerken op je computer en zoek het netwerk op. Dit heet of nog steeds WNP-RP-002 of heeft nu de naam die je er zelf aan hebt gegeven. Voordat je op verbinden drukt, kan je (in ieder geval in Windows) met je rechter muisknop op het netwerk klikken en naar Eigenschappen gaan. Dit moet omdat je bij de eerste keer verbinden onder stap 3 het wachtwoord 12348765 hebt ingevuld en dat is opgeslagen. Echter heb je, als je verstandig bent, onder punt 6 het wachtwoord veranderd. Omdat het 'oude wachtwoord' (12348765) is opgeslagen maar nu niet meer klopt zal je als je nu direct verbinding maakt geen internet toegang krijgen en een foutmelding. Om dit te voorkomen ga je dus voor verbinden naar de Eigenschappen.
    Stap 8: In het scherm Eigenschappen ga je naar het tabblad Beveiliging. Hier zie je de Netwerkbeveiligingssleutel staan met daarachter bolletjes. Als je deze bolletjes laat weergeven in tekens (vinkje zetten bij Tekens weergeven) dan zie je hier het fabriekswachtwoord staan, namelijk 12348765. Als je in stap 6 het wachtwoord hebt veranderd (zoals zeer aan te bevelen is) dan haal je dit fabriekswachtwoord hier weg en vervang je dat door je zelf ingestelde wachtwoord.
    Stap 9: Ga naar het netwerk en klik op verbinden
    Stap 10: Open je internet en het werkt

    Gesteld op 19-9-2015 om 19:29 in forum Gembird WNP-RP-002-W Misbruik melden
    • Heb de repeater geïnstalleerd zoals je schrijft. Doet het prima. Sluit je de iPad af en wil je hem later weer gebruiken op de zelfde plaats, dan Heb je geen internetverbinding meer. De repeater start niet automatisch weer op. Het ziggo modum opnieuw gereset en de repeater uit het stopcontact gehaald. Alles doet het weer via het modum, maar niet via de repeater. Hoe kan ik de repeater automatisch weer laten opstarten. Geantwoord op 19-9-2016 om 17:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info