• Hallo mensen,

    Ik ben reeds een jaar of 8 in bezit van een Gaggia Classic. Het is een top apparaat als je het een beetje onderhoud, dit moet overigens met alle koffiemachines.
    De beschreven problemen hebben niet alleen met verkalking te maken, zonde van de reparatiekosten trouwens, ik heb mischien een paar kleine tips.

    * het niet doorlopen kan zijn:
    1. Verkalking. -gewoon water met 1 liter azijn in je reservoir en flink laten door lopen. daarna wel je reservoir goed schoonmaken en met schoon water doorspoelen.
    2. Verstopping van je "holdingplate & douchezeef".(voor onderdelen en foto's hiervan: zie www.koffiewarenhuis.nl)
    Dit is het gedeelte waar je water uitkomt. Je kunt het zeefje los schroeven en daarna je holdingplate los maken met een imbus(2 schroefjes). Hierin horen 4 gaatjes te zitten, deze kunne verstopt raken met prut en teer. Het gedeelte waar deze holdingplate aan bevestigt zit hoor 1 klein gaatje te zitten waar het water uitkomt. Indien verstopt schoon maken en doorprikken met kleine schroevendraaier ofzo. Verder de boel goed schoonmaken, liefst even uitkoken met een of ander reinigingsmiddel voor espressemachines, merk is niet!!!!!! van belang. Dan de boel weer goed vastzetten en testen of het apparaat weer doorloopt, daaran even een paar koppen koffie zetten(niet de eerste drinken).
    Het apparaat wel regelmatig reinigen met het reiniginsmiddel in een blind filter.

    Veel succes,
    Ik ga mijn apparaat weer in elkaar zetten. Net een oude pistonring en handvat vervangen, hij lekte namelijk en het handvat was helemaal afgebroken. Kosten €18,96 + €5,98 verzendkosten.
    WWW.KOFFIEWARENHUIS.NL

    Gesteld op 9-6-2009 om 22:14 in forum Gaggia Classic Misbruik melden
    • Hoi, ik heb hetzelfde probleem ;-). Nou hoop ik een oplossing te vinden door m nog een keer schoon te maken (dat hadden we gedaan, en daarna begon de ellende, maar goed.) Maar hoe krijg ik die holding plate eruit? Ik heb de imbusjes verwijders, maar er komt geen beweging in die plaat. Mag ik gewoon wrikken/hard trekken? Was bang iets stuk te maken.
      Ben erg gehecht aan de Gaggia, hij is 10 jaar oud en van mijn vader geweest. Geantwoord op 13-9-2010 om 13:52

      Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden
    • Door uw tip heb ik het gaatje onder de holdingplate schoongemaakt, en ontkalkt, hij doet het weer goed. Ik had al een afspraak gemaakt om hem weg te brengen, scheelt weer kosten. Nogmaals bedankt voor de tip. Hh Geantwoord op 30-3-2013 om 13:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • De douchezeef is heel goed schoon 'te branden' in een gaspit, houdt hem vast met een geisoleerde (vlees)tang en draai hem totdat alle gaatjesschoon zijn, succes Geantwoord op 1-10-2016 om 14:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info