• Goedemiddag,
    De knop voor de vochtinstelling geeft op iedere stand 100% aan. Door de knop te bewegen is een andere waarde mogelijk. Wat is de oplossing of hoe is de de schakelaar achter de knop eenvoudig te bereiken. Alvast bedankt
    Simon

    Gesteld op 1-7-2017 om 15:06 in forum Gaggenau ED 220-100 Misbruik melden
    • Hoi Simon. Het is de printplaat waar beide draaiknoppen op zitten. Ik heb het laten doen omdat ik ook een probleem had met de temperatuurvoeler (kapot) en stoominblaaspijpje. Wat jij hebt gebeurd helaas vaker. In iedergeval moet de deur verwijderd worden en ik dacht de linker zijkant. Uiteindelijk kun je het hele paneel verwijderen. Pas op voor de deur. Kreng is loodzwaar. Best een specialistisch werkje. Ik heb het ruim een jaar vol kunnen houden door steeds op de schakelaar te drukken en dan een andere waarde te selecteren. Na zeg anderhalf jaar hield dit op en kon ik niet anders dan repareren. Het is volgens mij onderdeel nummer 0113 die je hebben moet. Is te vinden op internet net zoals 5 overzichtsfoto's van alle onderdelen van deze stoomoven. Geantwoord op 1-7-2017 om 16:21

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Beste, ik ben sinds 2009 eigenaar van zo een stoomoven. Bij mij houdt deze knop het max. 2 jaar uit. Intussen al voor de 5de keer vervangen (vandaag 13/9/2017). Ik laat het steeds doen door de Gaggenau monteur; hij werkt voor Belgie en heeft dit nog nooit voorgehad.?!
      Terwijl hij aan het vervangen was, ben ik uitgekomen bij dit forum. Nu heb ik een vraag: heeft u ook nog een andere oven van Gaggenau die in de buurt staat van deze stoomoven?
      Geantwoord op 13-9-2017 om 15:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • 2 jaar is zeker niet veel, gebruik je veel verschillende standen met deze knop? Maar op je vraag terug te komen, ja zeker 30 cm ernaast (gescheiden door apotherkerskast) staat een EB270131 met auto pyrolyse. Deze schoonmaak functie wordt maandelijks gebruikt. Hoezo deze vraag? Geantwoord op 13-9-2017 om 16:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik stel de vraag omdat vlak onder deze stoomoven een gewone oven staat met autopyrolyse..de EB270/271 .en we hebben de indruk dat na een pyrolyse de knop begint te haperen..
      Ik heb het er vandaag over gehad de man van de reparatie en kan dat moeilijk geloven...maar adviseert in de toekomst om de ventilatie van de stoomoven te laten draaien terwijl de andere oven de pyrolyse doet omdat de stoomoven de lucht langs onder haalt...

      om terug te komen op die verschillende standen van die knop...ik bak 4 keer per week brood en dan wijzig ik de vochtregularisatie 1 keer tijdens het bakproces...is dat veel? Er zijn ook periodes in het jaar dat ik helemaal niet bak en dan wordt deze stoomoven weinig of niet gebruikt..
      Geantwoord op 13-9-2017 om 18:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Okay, de warmte die de oven met pyrolyse afgeeft is enorm tijdens het schoonmaak proces. Met de nieuwe serie wordt zelfs het fineer van de kastjes afgestoomd. Het kan zijn dat de temperatuur om een of andere manier de printplaat waar de knoppen van de stoomoven op zitten schade aanbrengt.
      4x per week bakken is niets, ik gebruik hem bijna dagelijks, is nu 12 jaar oud, en heb alleen de printplaat van de stoomindicatie en de temperatuurvoeler hoeven te vervangen. Ik zou zijn advies proberen, misschien in combinatie met een ventilater. Andere vraag gebruik je de oven alleen voor het bakken van brood? is een broodbakmachine dan niet goedkoper? Geantwoord op 14-9-2017 om 18:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • ok vind het wel vreemd dat ze het zo monteren...is zo ingetekend door de keukenzaak.
      Van zo een A-merk zou je dit niet verwachten.
      Ik gebruik de oven ook voor het stomen van groenten maar ben door de aankoop van deze oven ook zelf brood beginnen bakken. Een broodbakmachine is wellicht goedkoper ja.
      Ik houd nu steeds de 24 maanden herstelgarantie in het oog en zal in de toekomst als ik de pyrolyse uitvoer bij de andere oven (max 2 keer per jaar) de ventilatie van de stoomoven opzetten...
      Wordt vervolgd!
      Geantwoord op 14-9-2017 om 21:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Inderdaad zelf actie ondernemen tegen eventuele schade is zeker de moeite waard. Heel veel keukenzaken zijn niet op de hoogte van wat een schade autopyrolyse aan keukenfrontjes kan doen, maar ook zeker bij de nieuwe serie stoomovens waar de stoom gelijk naar boven er uit wordt geblazen. Advies in deze er ook zeker niet boven te monteren terwijl de stoomoven die ik heb de stoom naar voren blaast. Plezier ermee!! Geantwoord op 16-9-2017 om 16:23

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info