• Ik ben van plan om een draadloos deurbelsysteem aan te schaffen en heb daarbij nog de volgende vragen :
    - temperatuur -10 tot +40 C : belknop wordt buiten bij deur gemonteerd. Wat als het buiten -15 C is?
    - ik wil zowel bij de voordeur als ook aan de zijkant van mijn huis een belknop installeren. Kan ik naast de aparte signalering (picto) ook per belknop een verschillend geluid per belknop programmeren?
    - in uw handleiding wordt steeds gesproken over bedrading en adapters terwijl toch over een draadloos systeem gesproken wordt. Kan ik gewoon de gong ergens neerleggen of via beugel bevestigen en de belknoppen aan muur / deur bevestigen zonder dat sprake is van bedrading?

    Gesteld op 5-1-2015 om 10:25 in forum Friedland D911S Libra plus Misbruik melden
    • Ik ben geen expert, maar een tevreden klant die de gong al een paar jaar gebruikt.
      Om met je laatste vraag te beginnen:
      -Ja, de belknoppen zijn draadloos. Je kan ze op elke gewenste plek plakken of schroeven.
      Ook kan je de gong zelf (als deze op batterijen werkt) overal binnenshuis (ver)plaatsen of zelfs mee de tuin innemen. Mits je altijd binnen de reikwijdte van het systeem blijft.
      (Bij mij meer dan 50 meter, maar ik heb geen betonnen muren, etc)
      -De beldrukknoppen worden elk gevoed door een CR2032. Batterijduur bij mij in carport ongeveer 2 jaar (hangt natuurlijk ook van gebruik af). Bij lage temperatuur zal de batterij minder lang meegaan.
      Hoor je, nadat de gong afgegaan is, 2 piepjes, dan betekent dat dat de batterij van de betreffende drukknop bijna leeg is.
      Je zou ook de beldrukknop binnen kunnen plaatsen en deze bedraad verbinden met de bestaande buitenknop. Druk je buiten op de knop dan gaat het signaal bedraad naar de beldrukknop (=zender) en dan draadloos naar de gong (=ontvanger).
      -Aan elke beldrukknop kan je een pictogram en een verschillend geluid toewijzen, zodat je kan zien en horen waar er wordt aangebeld (max vier verschillende melodieën).
      Geantwoord op 9-8-2015 om 11:41

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info